Limba română, întrebare adresată de bobo100, 9 ani în urmă

compunere o intmplare intro zi de toamna de 15 -20 randuri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ctinamaria31
2
Nu pot spune ca toamna este anotimpul meu preferat, dar o iau ca pe ceva inevitabil. Nimeni nu ma intreaba daca vreau sa se intample anumite lucruri, nimeni nu ma intreaba daca vreau sa vina toamna mai repede sau nu. De regula o asociez cu inceputul scolii. Nu este neaparat un lucru bun, dar nici rau. O iau ca atare. Cu toate astea micile schimbari ale naturii, caderea frunzelor, aparitia crizantemelor, schimbarea luminii, le asociez cu o intamplare mai trista. 
Tot timpul mi-am dorit un catel dar mama nu m-a lasat sa tin unul la bloc, asa ca, l-am iubit din toata inima pe Azorel, catelul bunicilor mei. Ma jucam cu el ori de cate ori ma duceam la tara, la bunici. Nu exista sa ma duc la bunici si sa nu ascund niste oase sau o bucatica de carne si pentru Azor. Iar el ma astepta la poarta de fiecare data parca stiind ca vin. 

Cu toate astea, la vreo saptamana inainte de inceperea scolii Azor a scapat din lant si dus a fost. Nu l-am mai vazut niciodata. Eram la bunici cand s-a intamplat. Era o toamna neobisnuit de friguroasa si ploioasa, dar asta nu a contat. Cu umbrela in mana l-am cautat peste tot si ma rugam sa nu il fi calcat vreo masina. Dupa cateva ore de cautare incepea sa se insereze si m-am intors acasa trist ud si infrigurat. 
Răspuns de agafianm
1
     Astazi afara a fost posomorit, dar nu nea impedicat pe mine si pe prietenii mei sa ne distram in aceasta zi. Pe cerul cenusiu norii si soarele se cam certau din cauza ca sunt nemultumiti de acest anotimp care a sosit in prag.
     Eu prefer acest anotimp , pentru ca te poti juca cu musuroaiele de fruze, si daca ai niste prieteni buni asa ca mine`vei fi vesel. Doar ca noi nu mai aveam nici o idee ce am fi jucat afara. Dar din fericire mama nia spus ce faceau ei pe vremea lor. Noi eram mai fericiti pentru ca aveam mai multe idei de joaca...Pe urma vad ca ciinele meu nu era niciunde, dar lam gasit intrun musuroi de frunze facut abia de tatal meu.
    si uite asa sa terminat rapid o zi de toamna, o zi perfecta alaturi de prieteni mei!!!



sper ca team ajutat putin!
Alte întrebări interesante