Limba română, întrebare adresată de florentiina, 9 ani în urmă

Compunere,o legenda,un basm ,o povestire,o ghicitoare sau o reteta pe tema toamnei cat mai repede plizz!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ramonaavram90
2
Toamna este anotimpul mult asteptat de toti copii.frunzele copaciilor cad alcatuind un covor multicolor in care copii se pot juca. Toamna vin ploiile si frigul pe care oameni nu-l astepta deloc.insa oamenii trebuie sal indure! In acest anotimp copii racesc si se imbolnavesc si uite asa fac absente la scoala! Asta e toamna noastra:friguroasa si ploiaoasa! Imi paee rau mai mult de atat nu pot!
Răspuns de SandiM
5
intr-o seara de toamna imi priveam bunica cum strange covorul de frunze din curte.Ea vazandu-ma ca o privesc s-a oprit si m-a intrebat:
-Draga mea vrei sa iti spun legenda reginei toamnei pe care si bunica mea mi l-a spus mie?
-Desigur,te astept sa termini de adunat frunzele.Dupa ce a terminat a venit la mine si mi-a spus:
-Era o data o femeie care avea casa,curtea si gradina plina de flori,copaci si tot felul de speci de plante.Avea foarte mare grija de plante,le iubea si certa mereu copii care le rupeau sau le raneau.Ea nu avea copii sau sot deoarece credea ca nu are timp sa se mai ocupe si de alceva inafara de plantele ei.Prin toata lumea se spunea ca fiecare anotimp are cate o regina a lui,dar toamna nu are inca si de aceea toamna tinea foarte mult pentru ca ii lua mai mult naturii sa se transforme fara ajutorul cuiva.Intr-o noapte,pe la sfarsitul veri,reginele primaveri,veri si a ierni au venit la aceasta femeie.Ea cand le-a vazut sa speriat ingrozitor,dar regina verii i-a spus:
-Nu te speria,noi am venit la tine pentru ca vrem sa fi sora noastra si sa devi regina toamnei,pentru ca toamna tine foarte mult si regina ierni crede ca are mai mult de asteptat pana cand vine vremea sa isi faca ea treaba si tu iubesti foarte m,ult plantele.
-Vai,dar sunt foarte onorata sa fiu regina toamnei si sa ajut natura sa treaca de la un  nivel la altul mai usor.
Si de atunci a aparut regina toamnei si toamna este la fel de lunga ca elelalte anotimputrii. Sper ca ti-am fost de ajutor! :)
Alte întrebări interesante