Limba română, întrebare adresată de cosmy20, 9 ani în urmă

compunere o zi din viata unui ele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de strumfi12092002
3
Viata de elev incepe de obicei pe la ora 6:30, dimineata, pentru altii la 10:00, iar pentru altii chiar la pranz,la 12:00.Azi, ridicatul din pateste foarte greu.Parca ai mai trandavi putin.Iti amani alarma de la telefon.Inca  5 minute, 5 minute pana la o ora. si realizezi , tarziu,ca ai dormit prea mult.Hai repede! Ridica-te.Vezi?Ai putut.Iti savurezi linistit micul-dejun cand ti-ai amintit ca ieri,  colega ta ti-a zis ca azi dai test la matematica.Cred intr-una sfanta matematica,materia tuturor notelor rele facatoarea tuturor problemelor
dezlegate si nedezlegate. Si intr-una sfanta geometrie lumina-ntunecata
si stiinta blestemata.Ai incurcat-o, nu sti nimic.Cu toate acestea...stai 2 ore sa inveti fara doar si poate .Trebuie sa iasa ceva bun din asta. Mai ai 30 minute si trebuie sa pleci. Nu ai terminat de invatat. Incepi sa rasfoiesti caietul . Este de prisos. Nu intelegi nimic.Mai ai o sansa, fie colegul te ajuta o data in viata lui, asta in caz ca stie si el ceva si ca il lasa inima, fie te pui pe facut copiuttte cu nadejdea ca domnul "Euclid" nu te va prinde.Cu siguranta,esti dezorientat.Iti faci ghiozdanul rapid si pleci la scoala. Prima ora...Testul. Vine domnul profesorul. Scoateti foaie de hartie , bagati tot in banca, lasati foaia si pixul. Scrieti-va subiectele pe foaia de lucru. Le transcrii. Chinezarii,hieroglife....Incerci din rasputeri sa faci macar de un 5...Cos sin tg...Dai o foaie cu o rezolvare foarte "compacta"....mai bine spus aerisita.Intrebi si afli cum s-a descurcat si poporul. Realizezi ca nu ai fost singura "tufa de venetia" care nu s-a descurcat. Pauza trece repede,fara indoiala profesorul vine repede in clasa. Gandul notei ce o vei primii la matematica te macina, dar profesorul de informatica iti spune de logaritmi , # include<iostream>, double m , int v[i]....  si iti revine gandul la lectiace era predata. Orele urmatoare trec repede. Ajungi acasa obosit la ora 8:30. Pierzi vreo 3 ore pe facebook . Ce a mai postat cutarica. Ce poza si-a facut cutarica... Te uiti la teme...Sunt  multe...Rasfoiesti caietele, faci cateva scrijeleli, vreo 2-3 exercitii si te bagi la culcare cu gandul ca vei fi terminat maine dimineata , inainte sa fi plecat la scoala.


Vine, vine primavara,......Si distruge toata scoala...Viata unui elev este palpitanta! 

Locutiuni adverbiale predicative: de prisos, cu siguranta, fara indoiala,  fara doar si poate, cu siguranta. 
Adverbe :repede,ieri, cu toate acestea, bun,azi, dimineata,putin...
De-a lungul compunerii mele, cu o tenta de ironie vizibila, vei mai gasii multe adverbe(in afara de cele enuntate mai sus).

Alte întrebări interesante