Limba română, întrebare adresată de Hinata15, 8 ani în urmă

Compunere pe baza proverbului ,, Dupa furtuna vine vreme buna''
De minim 25 de randuri
Multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Chris02Junior
9
                   Dupa furtuna vine si vreme buna
                ------------------------------------------------
  Este un vechi proverb romanesc care s-a transmis pe cale orala din generatie in generatie, oglindind intelepciunea romanului din timpuri de mult apuse.
  Se refera la faptul ca dupa o perioada de necazuri, aceasta va lua sfarsit, mai devreme sau mai tarziu, fiind urmata de o noua perioada de satisfactii, realizari, buna-stare fizica si morala, uneori chiar si materiala.
  Nu exista om de pe Pamant caruia sa-i mearga intotdeauna in plin pe toate planurile, fie el cel mai destept, botat, rege, regina, sef de stat sau om de rand, nevoias. Dar dupa o astfel de perioada de necazuri, fiecare isi gaseste si bucurii, unii mai mari, altii mai mici, dar le gasesc, si asta-i cel mai importand lucru.
  Altfel, tot punand la inima, asa cum se spune in popor, toate necazurile, aceasta stare poate duce la imbolnavire, care, de multe ori poate atinge faze extrem de grave.
  In viata fiecaruia sunt urcusuri si coborasuri, totul este sa nu ne pierdem controlul asupra lor.
  Cu cat biruim mai repede necazurile, cu atat mai bine.
  Acum vreo doua saptamani eram foarte racit, cu dureri de cap, febra, stare generala proasta si nu puteam sa ma concentrez asa cum mi-as fi dorit. Dar ingrijindu-ma, am reusit sa depasesc aceasta faza destul de repede si "vremea buna" si-a facut din nou aparitia. Cam asa este si cu mesajul pe care vrea sa-l transmita acest proverb.
  Nu uitati ca toata viata este formata de urcusuri si coborasuri, de o succesiune de perioade bune si alternate cu perioade mai putin bune.
  Cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este ca intotdeauna sa fii increzator in viata si sa te bucuri de fiecare prilej care ti se ofera.
  Astfel vei avea o viata frumoasa, plina de optmism si voie buna. 
Alte întrebări interesante