Limba română, întrebare adresată de sarmaruviorica, 9 ani în urmă

Compunere prin care sa fac o  demonstratie ca un text (nu conteaza care , la alegere) apartine genului liric. 

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanaa98
1
Nu imi amintesc unul acum dar iti scriu cateva caracteristici ale genului liric si tu poti alege de pe net sau dak stii si tu un text care apartine genului liric scriii caracteristicile:
In textul(cum ii zic etextului) de(autorul) apartine eului liric , o creatie literara in care autorul isi exprima gandurile, ideile , sentimentele(scrii ce fel de ganduri, idei , sentimente isi exprima de fericire sau triste, etc.)in mod direct.Are figuri de stil precum:-epitet(dai exemplu din text);
           -comparatia(dai exemplu din text daca apare si o comparatie o poti vede imdiat dupa cuvantul ca ...)
          - enumeratia(dai exemplu din text daca apare);
          -sI alte fgguri de stil care mai apar in text.Dupa cele argumentate mai sus putem spune ca textul(cum ii zice) de (autorul) apartine genului liric.Sper sa te ajute.


sarmaruviorica: Stiu teoria , dar maine am simulare si trebuie sa fac o compunere in care sa demonstrez ca textul care ni-l va da apartine genului liric , ce am scris in caiet nu ma ajuta cu nimic . Oricum , multumesc! :*
roxanaa98: Npc pai si dak vei da maine simulare vei scrie pe caiet ddc nu te va ajuta aceasta teorie trebuie sa o ai invatata si textul pe care ti-l va da va fi foarte usor ca sa demonstrezi.
sarmaruviorica: Am trasaturile scrise in caiet , numai ca trebuie sa le pun intr-o compunere , asta mi-e greu , am ceva , incerc sa gasesc un text oare care , dar sa fie pe gen liric si sa fac compunere pe acel text sa vad cum imi iese.
roxanaa98: pai da incearca si scrie la incepu ca textul(cum ii zice) de (autorul) apartine genului liric...poti acrie ca un fel de compunere caracteristicele scrise de mine.Doamne este foarte usor sa demonstrezi mie imi place la nebuni astea cu demonstrati.
roxanaa98: in ce clasa esti?
sarmaruviorica: Mie imi place limba romana in general , dar acum am o stare aiurea si caut o solutie mai usoara :))) in clasa a8a :3
roxanaa98: aaaaaa pai daca cauiti un text poti urma pasi scrisi de mn si o rezolvi imediat
sarmaruviorica: Ok . Multumesc muult de tot. Te pup :** :**
roxanaa98: Npc :*
Alte întrebări interesante