Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Compunere sa spunem ce inseamna pentru mine plictiseala si cum luptam impotriva ei.


licalica: cam cat de mare?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de licalica
7
Marea boala a zilelor noastre este Doamna Plictiseala. Daca intrebi pe cineva ce face, ai mari sanse sa-ti spuna ca se plictiseste... Eu insami am multe momente in care ma plictisesc desi sunt in familie sau cu prietenii. 
Dar ce este plictiseala? Cred ca plictiseala e o fita sau un moft, sau o lipsa de respect pentru cei din jurul meu. Cum sa te plictisesti cu tata, mama, fratele, sora sau prietenul? 
De multe ori am cazut si eu in aceasta capcana9 a plictiselii) si cand am constientizat situatia  am zis: de azi nu ma mai plictisesc.Dar ce sa fac? 
Si cum?
  Am intrebat pe tata si el mi-a spus; baiete uita-te in jur cate lucruri frumoase, de cata dragoste ai parte si tu te plictisesti?
 Aceste cuvinte m-au dusuit 9 de la cuvantul dus) si mi-au deschis ochii. Am inceput sa stau mai mult de vorba cu parintii si am ramas uimit de cate aveau sa-mi povesteasca si sa ma invete. Apoi am cautat subiecte comune cu fratii mei si am descoperit pasiuni comune, jocuri foarte frumoase. Apoi am inceput sa socializez cu prietenii si sa iesim mai mult la fotbal, in plimbari si la diferite activitati. Dupa un timp am inceput sa ma simt obosit, dar o oboseala placuta si cu bucurie. Am inceput sa-miajut parintii la treburi si asta mi-a umplut timpul....
Cand mi-am dat seama trecuse cateva saptamani si nu ma mai plictisem de loc...Ce sa mai spun ca am inceput sa citesc carti si lectura m-a fascinat...
Oare exista plictiseala sau e doar lipsa de ocupatie.Faceti ca mine si o sa vedeti si voi.

licalica: nu
Răspuns de CosmoteRo
5

plictiseala e atunci cand nu ai ce face,

Te inchizi intr-o cameră si stai fără să faci nimic.

Atunci poate că iti aduci aminte că ai ceva de făcut.

Cu totii ne plictisim si cautam metode prin care sa scapam de aceasta stare. Uneori acele metode functioneaza, alteori sunt total ineficiente si ne fac sa ne plictisim mai tare.

Incercam aici sa facem un top al celor mai eficiente metode prin care putem scapa de plictiseala.

Vizionează un film.iesi la plimbare cu prietenii.citeste o carte,ajută in bucătărie,plimbă cătelul,etc

Tata imi spunea mereu:

-Nu lasa timpul sa treaca fara sa faci ceva!

-Foloseste-l cu folos!

-O sa iti aduci aminte peste ani si o sa iti para rau !

mai adaugă si tu ceva,,,,,,,


CosmoteRo: ok, cere-mi oricand ajutorul
Alte întrebări interesante