Limba română, întrebare adresată de dragosnituuu, 8 ani în urmă

compunere toamna în pădure​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de squalicorax
4

De fiecare dată mă întâlnesc cu mine însumi în pădurea de la Adâncata. O pădure cu sute de specii de copaci și animale sălbatice care zburdă în fiecare minut peste tot.

Deși atâtea minunății există în ea,eu vin cel mai mult toamna. De ce? Pentru că este cea mai minunată vedere a copacilor și vieții. Când poți să alergi prin toate frunzele minunate de diferite culori,de la maro închis până la un roșu vibrant ca și sângele sau vinul,sau cum poți observa cum copacii se duc la un somn lung. Este o experiență pe care,deși e numai o dată pe an,este una specială.

Toamna, în pădure,este o minunăție.

Răspuns de 13Alexa
1

Răspuns:

Toamna, în pădure

☺︎︎E toamnă, iar ziua din ce în ce mai scurtă a ajuns la final.

☺︎︎Soarele a apus, alungat de nori groși, aproape negri. Seara se așează cu greutate peste pădurea amorțită. Doar mândra lună, la ora aceasta un contur palid gălbui, mai păstrează o doză de optimism. În întunericul pădurii, frunzele arată precum niște umbre care plutesc în mijlocul unei mări agitate.Codrul format din copaci bătrâni, unii seculari, este obișnuit cu o astfel de vreme. A văzut el în ani ce au trecut lucruri și mai grozave. Cei mai tineri însă sunt impresionați de vuietul nopții de toamnă. Se îndoaie în stânga și-n dreapta, iar în mișcare scot zgomote asemănătoare unor gemete. Crengile acestora, verzi și elastice, nu se pot opune vântului dur.

☺︎︎ Atmosfera generală este una de jale, iar tristețea pădurii este resimțită de întreaga natură.

------------------------------------------

Sper că te-am ajutat! ♥︎

Alte întrebări interesante