Limba română, întrebare adresată de melgirleffect, 8 ani în urmă

Compunerea pe baza unui şir de
întrebări
1. Răspunde la întrebări. Din răspunsuri vei obține o
compunere. Dă-i un titlu potrivit.


1. In ce anotimp începe școala?
2. Cum este vremea?
3. Ce fac păsările călătoare?
4. Ce fac ţăranii?
5.Ce fac şcolarii?
6. De ce îți place acest anotimp?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amy952
1

Răspuns:

Cuvinte de toamna

_______________________________________

1. Întrebare : În ce anotimp începe școala

INTRODUCERE

Este toamnă. Este anotimpul bogățiilor. Este timpul tuturor bogățiilor naturii și nu numai atât. Este timpul începutului unei bogații sufletești, este începutul scolii. Toamna, fiecare elev pășește pe un nou drum al cunoașterii, un drum la capătul căruia se afla desăvârșirea cunoașterii.

_______________________________________

2. Întrebări :

  • Cum este vremea?
  • Ce fac păsările călătoare?
  • Ce fac țăranii?
  • Ce fac școlarii?

CUPRINS

Soarele cu razele sale calde și mângâietoare încă mai trimite căldura sore pământ. Parca este mai palid. Parca și el știe ca va veni iarna curând și nu va mai avea putere, de aceea, profita de ultimele clipe pentru a trimite raze calde oamenilor.

Toată natura este într-o continua agitație.

Păsărelele își fac planurile pentru lunga călătorie către tarile calde. Prin aer se observa câteva rândunele ce își învață, cu întârziere puișorii sa zboare. Ciripitul lor împreună cu vântul ușor de toamna se afla într-o plăcută armonie cu glasurile oamenilor de prin livezi.

Tineri și bătrâni, copii și bunici, cu toții au ieșit sa adune bogățiile naturii : mere, pere, gutui, nuci și multe altele. Cu toții muncesc ca niște furnici, care msi de care sa adune mai mult

Școlarii vin vioi dinspre școală. Asta înseamnă că au avut o zi foarte buna. Au început bine noul an, au pășit cu dreptul pe noul drum al cunoașterii. Aceștia își care în ghiozdane manualele proaspăt tipărite care ii vor ajuta sa acumuleze multe cunoștințe folositoare de-a lungul vieții.

Cu toții au ocupații, pe toți toamna i-a pus la treaba, oameni de toate vârstele.

_______________________________________

3. Întrebare De ce îți place acest anotimp?

ÎNCHEIERE

Eu prefer acest anotimp, deoarece este unul bogat, frunzele copacilor împodobesc pământul cu un covor multicolor. O ușoară nostalgie îmi năpădeste însă sufletul, la gândul ca, în curând va veni anotimpul alb, care va acoperi totul cu zăpada alba și pufoasa, care va crea o vasta senzație de natura moarta.

_______________________________________

Sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante