Limba română, întrebare adresată de anaruxandracoseru99, 8 ani în urmă

compuneri cu delfini​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de enuf
2

Răspuns:

Un delfin este un mamifer marin care traieste in apele reci ale oceanelor. El este raspandit in intreaga lume,in special in apele putin adanci in zonele de coasta ,sunt animale carnivore care se hranesc cu calmari . Delfinii sunt animale inteligente si foarte prietenoase, iar durata de viata a acestora este de 40 de ani.

Delfinii au între 12-200 de colți, iar corpul acestora este acoperit cu o piele foarte neteda ceea ce îi ajută să fie buni înotatori Ei inoata cu o viteza de 40-50 km / ora , iar cu ajutorul aripioarelor delfinii isi pastreaza directia de inot.

Femela naste un singur pui, iar când este aproape sa nasca delfinii din grupul ei incearca sa o protejeze,creând in jurul acesteuia un zid. La nastere puiul masoara aproape 1 metru si are o greutate de 5-6 kg. Auzul lor este mai dezvoltat decat al omului și pot supravietui chiar daca nu respira 30 minute.

În intreaga lume se gasesc peste 35 de specii de delfini.Primul delfinariu din lume a fost deschis la New York ,in anul 1913, iar singurul delfinariu in Romania se gaseste la Constanta si a fost deschis la dat de 1 iunie 1972.


anaruxandracoseru99: mulțumesc mult
Alte întrebări interesante