Limba română, întrebare adresată de deoarece22, 9 ani în urmă

Compuneţi o compunere de o pagină A4 în care să prezentaţi cum era viaţa mai demult,jocurile copiilor de altădată etc.

Vă rog,ajutaţi-mă!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcela16
2
Încep prin a spune că am avut o copilărie foarte frumoasa. Mă uit la copii din ziua de azi, și observ cu stupoare că nu știu să se joace. Nu știu decât să stea în fața calculatorului. Pe vremea noastră, nu aveam nevoie de așa ceva pentru ca noi știam să ne jucăm. Țin minte că ne chemau părinții în casă pentru că afară se innoptase dar noi nu ne induram să intrăm în casă. Nu aveam nevoie nici de mâncare. Furam un codru de mâine din casă și o zbugheam din nou afară la joacă. Stăteam la bloc, așa că ne strângeam mulți copii când era vorba de joacă. Cel mai mult îmi plăcea să joc elasticul. Ne strângeam vreo patru, cinci fete. Două fete trebuia să țină cu picioarele o bucată mare de elastic, iar celelalte săreau pe rând. Trebuia să faci anumite mișcări care erau numerotate de la unu la opt. Jucam șotronul, cred că toată lumea îl știe. Câteodată te mai suparai când a naibii de piatră nu ateriza unde trebuia. Sunt multe jocuri ,nici nu știu dacă le mai țin minte. Îmi plăcea să mă uit la băieți când jucau lapte gros și smantânos. Săracii băieți care stăteau aplecați, la sfârșitul jocului erau terminați pentru că alți băieți săreau peste ei și îi cocoseau de la atâta greutate.
Foarte frumos era și jocul care se numea țară - țară vrem ostași. Se făceau doua echipe mari și când se striga numele unui copil care făcea parte dintr-un grup trebuia să fugă cu putere și să spargă zidul format din echipa adversă. Iarna, nu mai zic că toată ziua eram pe un derdeluș care se afla în spatele unor blocuri. Nu mai aveam timp să simțim că ne este frig sau foame. Cum am mai specificat, am avut o copilărie foarte frumoasa și este păcat că cei din generația nouă, nu știu să se joace.

deoarece22: Mda...Eu mă refeream la cum se jucau bunicii şi părinţii noştri mai demult.Nu stăteau la bloc ci la case vechi în sate...Refă-o!
marcela16: Nu se specifica în enunț. așa că refa-o tu.
deoarece22: Am specificat că de altădată!
marcela16: Este de acum 25 de ani
marcela16: Nu de acum cinci ani
deoarece22: Nu pare!
marcela16: Atunci trebuia să o întrebi pe bunica ta
deoarece22: Ce să zic?! Poate nu am aşa ceva!
Alte întrebări interesante