Limba română, întrebare adresată de Andreina234, 8 ani în urmă

compuneți o compunere despre păsări maxim de o pagină varog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de shaormica50
0
-Hey..! Numele meu este Dariana.. Dar stai, esti bine?
Eu, ranita la aripi, raspund cu jumatate de gura:
-Tu ce crezi?..
“Dariana” se uita cateva secunde in plus la mine si vine sa ma ridice de jos. A observat ranile mele dar nu a spus nimic. Probabil, in sinea ei, ma credea o ciudata ca nu i am raspuns..
Dupa cateva minute de “reculegere”, ii spun ganditoare:
-Un om fara scrupule..Un monstru m a adus in aceasta stare…! Stii, uneori, oamenii pot fii nespusi de rai si te pot ranii fara motive..Maiales pasarile. Ele sunt cele mai fragile.
-Oooh.. Imi pare nespus de rau pentru ce ti s a intamplat..! Te pot ajuta cumva?
-Nu, dar multumesc de ajutor.. Ai fi cam singura persoana care o face, in zilele noastre.
-Putem tine legatura, in caz de orice?
-Mi ar face placere!

Andreina234: multumesc mult
shaormica50: Cu drag!
Andreina234: ❤️
Răspuns de nccjchcjccjvnvv
1
Păsările sunt cele mai desăvârșite dintre toate animalele zburătoare. Capacitatea lor de a zbura le-a permis să se răspândească în întreaga lume, adesea în locuri precum insule izolate şi Antarctica, unde numeroase alte animale nu pot ajunge. Ca şi mamiferele, păsările sunt vertebrate homeoterme (cu temperatura corpului constantă). Totuși, spre deosebire de majoritatea mamiferelor, ele se reproduc depunând ouă. Păsările au mai multe adaptări pentru zbor: aripi, pene, un schelet ușor, dar puternic, şi un sistem respirator extrem de eficient.

Evoluție

Păsările au evoluat din strămoși asemănători reptilelor, foarte posibil din dinozaurii care trăiau în copaci şi se hrăneau cu insecte. Un stil de viață arboricol de vânătoare ar fi putut promova dezvoltarea unor asemenea caracteristici ca ale păsărilor precum ochi mari, picioare cu care apucă şi un bot lung care mai târziu a evoluat într-un cioc.



Posibil să fi dus şi la trecerea de la animale cu sânge rece la animale cu sânge cald – un avantaj pentru animalele care se hrănesc cu insecte, deoarece acestea devin inactive şi lente în condiții reci. Penele, care au rezultat din solzii reptilelor, s-au dezvoltat probabil mai întâi pentru a oferi izolație, deși erau fără îndoială destinate zborului încă de la începuturi.

nccjchcjccjvnvv: Coroana? ❤️
Andreina234: pai scuze dar nu așa am vrut prima compunere e mai buna
nccjchcjccjvnvv: Credeam ca vrei informații reale
nccjchcjccjvnvv: Ai spus despre pasari ( in general ), nu sa faci un text despre o pasare
Andreina234: da nu-i nimic , e bun si asta ms
nccjchcjccjvnvv: Cpl
Alte întrebări interesante