Limba română, întrebare adresată de Geniulepocii, 9 ani în urmă

Compuneti o snoava pornind de la proverbul " Ce tie nu ti place altuia nu i face" Va rog frumos ne pune nota in catalog pt
ea!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Alinutza167
3
Snoava:                       Pacala si barbatii din sat la lac.
 
            Intr-o zi,Pacala iese din casa sa cam jderpelita,se plimba prin sat si,nustiu cum ca ajunge la rau. Cum a ajuns? Nu stie nici el,caci era pe jumatate adormit,adica ii era somn si inchidea ochii la fiecare pas. Dar acolo la lac,a cazut cumva in el. Erau si alti barbati acolo care luau apa. Il stiau pe Pacala un om foarte glumet si ambitios. Nu doreau sa discute cu el,dar Pacala se lauda ca el a cazut in lac si are curajul sa inoate. Ceilalti barbati s-au enervat si au intrat si ei in lac. Dupa ce s-au scaldat,Pacala le-a luat hainele,le-a dus la nevasta-sa si a spus:
      --- Uite,nevasta,Am fost la negustor si mi-am luat haine noi!
       Nevasta se uita,vazu simboluri care li se pareau cunoscute si,l-a luat pe Pacala la fugarit,zicand:
     --- Cum ai indraznit sa iei hainele barbatilor?! Vino aici la mine sporcaciune ce esti! Sa te slefuiesc un pic! Si sa te bat! sa te usture! Pacala nu o asculta. Merse iar la lac,a scos toti barbatii din lac,i-a inchis intr-o pivnita si,asa a ramas Pacala cu toate femeile doar pentru el.
       De aici a aparut proverbul: Ce tie nu-ti place,altuia nu-i face. Pacala nu s-a gandit la asta si credea ca e amuzant sa faci ceva ce altcuiva nu ii place si,a continuat cu glumele.

Geniulepocii: Alinutza167 eu am nevoie de una facuta de tine!
Alte întrebări interesante