Limba română, întrebare adresată de gcalugareanu, 9 ani în urmă

compuneti un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre incredere

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
26

           Incredere...un simplu cuvant ce il auzim atat de des...il auzim aproape zilnic in lumea reala.Acest termen,termenul ,,incredere" denumeste faptura umana,denumeste caracterul ei de a privi alte fiinte cu ochii senini,cu libertate de exprimare.
          Increderea se formeaza prima data in viata oricaruia intre copil si mama,acasa,in familie,dar cea mai stransa incredere intre mama si copil.Din clipa cand se formeaza acea incredere,copilul capata un aer mai special,stiind ca mereu va avea o persoana careia sa i se poata exprima liber si deschis.
   
         O a doua incredere,in viata oricui om se formeaza la maturitate,dupa taina casatoriei,cand si sotul,si sotia se incred unul in altul si se exprima liber si deschis unul altuia.
         Increderea este un termen literar simplu,multi nu il iau in serios,dar pentru a se forma o adevarata incredere intre doua sau mai multe persoane trebuie ca acele persoane sa fie sincere una cu alta,indiferent de situatie.
 
         Increderea se poate dobandi usor,dar tot odata,dupa ce odata ai tradat acea persoana se poate si rupe increderea dintre acele persoane,si redobandirea ei este mult mai grea decat dobandirea ei prima data.
         Tuturor ni s-a intamplat sa ne incredem in cine nu trebuia,ceea ce...e dureros,deoarece sa te dejamageasca persoana draga tie,care poate pana atunci iti era lumina ochilor...nu este placut,dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa luam exemplul acelei persoane care ne-a tradat,ba din potriva,sa invatam din greseala ei si sa ne ferim din a face-o si noi.
 
         Prin urmare,increderea este un legamant intre doua persoane,care incadreaza nu doar sinceritatea reciproca si dragostea,ci incadreaza si bunul simt,prioritatea de a se exprima liber indiferent de situatie si nu in ultimul rand...purul adevar.




andreutzakriss: Bravo! :D
Alte întrebări interesante