Limba română, întrebare adresată de antoniogavril17, 8 ani în urmă

COMPUNETI UN TEXT DE 20 DE RANDURI CU TITLUL PERSONAJUL PREFERAT


japiegeorgiana59: Care este personajul tau preferat?
japiegeorgiana59: Ca sa stiu despre ce sa scriu
antoniogavril17: nu conteaza un personaj care iti vine in minte ca eu n-am un personaj preferat
japiegeorgiana59: Ok

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de japiegeorgiana59
3

                                           Personajul meu preferat

    Am inceput sa invat din ce in ce mai multe lucruri, fie din carti sau de la televizor, de aceea am un personaj prefarat pe care il ador la maxim si care pentru mine a devenit un exemplu.

   Acum ceva timp am citit romanul ''Maitreyi'' de Mircea Eliade. Aceasta indiantica pe care scriitorul o descria la inceput ca fiind urata m-a impresionat foarte mult prin faptul ca stia sa puna pret pe sentimente. Totodata prin intermediul acesteia am invatat, ca noi europenii ne credem superoiri oamenilor negrii, dar gresim. Maitreyi era o indianca de 16 ani care in timp s-a indragostit de Allan, dar, desi stia ca relatia lor este ca un frunct interzis ea s-a gandit sa se lege de el in fata pamantului. Stia sa aprecieze omul pe care-l iubea, stia sa-l fascineze prin felul ei de a fi, mai mult decat atat iubea natura. Iubea un copac pe care-l numea ''7 frunze''. Iubirea panteista pe care i-o purta copacului mi-a dat de gandit ca natura este o capedopera minunata. Iubirea pe care i-o purta poetul Tagore, era o admiratie speciala, deoarece din aces motiv fata scria poezii punandu-si toate sentimentele prin versuri. Si iubirea pe care i-o purta lui Allan, era de o inocenta exprimabil de controversata si fascinanta.

  De la ea am invatat ce inseamna sa simtii iubirea, sa inveti sa te sacrifici si sa accepti tot ceea ce iti este dat.


antoniogavril17: eu n-am citit romanul pune si tu un personaj dintr-o poveste ca dumbrava minunata patrocle spree exemplu sau lizuca
antoniogavril17: no hate
japiegeorgiana59: Cuata rezumatul
japiegeorgiana59: Astfel vei intelege
antoniogavril17: ok
antoniogavril17: ms
japiegeorgiana59: Nptc
Alte întrebări interesante