Limba română, întrebare adresată de nutro, 8 ani în urmă

Computere imaginativa de 10 randuri, continuare a fragmentului citat

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de carmen5858
13
La curtea regelui

Între timp, Tom Canty a devenit atât de înțelept, încât însuși regele ținutului a dorit a-l avea ca sfetnic, așa că i-a trimis o scrisoare prin care îi transmitea propunerea.
Citind-o, Tom a fost surprins că regele îl dorea pe el sfetnic. Entuziasmat, a acceptat.
Venind Tom la curtea regelui, de îndată s-a ivit o problemă : regele nu știa dacă trebuia să-și construiască un nou palat sau să construiască școli săracilor, așa că l-a întrebat pe sfetnicul Tom ce să facă. Acesta i-a răspuns că este mai bine să facă școli săracilor decât să construiască un nou palat. I-a zis că și săracii au dreptul la educație, iar el, regele, trăiește într-un palat suficient de frumos.
Regele nu l-a vrut să-l creadă pe Tom, așa că s-a deghizat într-un cerșetor și s-a dus în vizită la mai multe familii sărace.
Văzând cât de lipsiți de educație sunt, i s-a facut milă de ei și s-a gândit ca este mai bine să aibă niște supuși educați decât unii lipsiți de învățătură.
Așa că regele a înființat multe școli în toată țara și a declarat că școlile pentru bogați să fie atât pentru bogați, cât si pentru săraci.
Regele, mulțumit de micul său sfetnic și neavând urmași, l-a avansat pe Tom la rangul de prinț.
Acesta, în cele din urmă a devenit noul rege. A fost foarte iubit de poporul său, chiar și astăzi domnind, de nu o fi murit cumva...

Dacă atunci cand transcrii pe caiet nu-ți ies 10 randuri, mai pui de la tine sau îmi spui să mai adaug.
Eu de aceea am scris aici mai mult, pentru că nu stiu cum e caietul tău și cât iti încape.
Succes!
Răspuns de marcela16
15
Popularitatea lui Tom Canty creștea pe zi ce trece. Numele lui era pe buzele tuturor, până și cei mai mari nobili auziseră de el. Văzând ca tânărul devenise o emblema printre cei de vârsta sa, mâna dreaptă a regelui, sir Freddy Arthur, îl chema la un ospăț la curtea regală. Tom era super încântat de aceasta idee . Ziua cea mare sosise, așa ca Tom plecă la curtea regelui. Acesta fu întâmpinat ca un oaspete de seamă. Intra timid în încăperea regelui , inima îi bătea cu putere. După o discuție destul de lungă, regele ajunse la concluzia ca acesta ar trebui sa rămână la curtea regală, pentru a-i învăța și pe alți copii ce înseamnă bunele maniere.
Alte întrebări interesante