Limba română, întrebare adresată de Iasmina545775, 8 ani în urmă

comunere o intamplare petrecuta intr-o cofetarie


albatran: mersi pt aprecieri, iasmian..ma bucur ca ti -a placut si tie..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
10

Răspuns:

Explicație:

Era ziua nepoatei mele, proaspat majora, o zi calduroasa de la jumatea lui septembrie. Cum avusese niste rezultate exceptionale la invatatura, i-am spus sa isi invite prietenele la cofetarie , iar consumatia o voi plati eu.

Am ales o cofetarie care avea numai mese libere (greseala mare, nu m-am gandit inainte!!)

Au venit trei fete (nepoata si cele 2 "cele mai bune"prietene, dupa ce s-au certat cu a 4-a); vesele, bucuroase nu atat de masa de la cofetarie, cat de plimbare in parc de dupa, cand vor putea discuta despre fata absenta, recent exclusa din grup.Pt iesire, s-au si machiat putin, cam de seara, pt.ca de zi nu stiau.

Cum au mancat prajiturile tricolore si au baut sucurile bicolore, s-au ingalbenit la fata si broboane de sudoare le-au aparut pe frunte.Eu comadasem  un covrig (imi pastram banii in caz ca fetele ar fi luat supliment) si pricomigdale (pt asta am intrat  in banii pe care mi-i daduse sotia pt.piata) .Erau foarte tari,  covrigul si pricomigdalele, nu va ganditi la altceva,  sunt om batran si serios, iar in caz ca ala mic si negru de pe umarul stang ar fi avut ceva de zis, nici nu aveam ochelarii de distanta la mine. Asa  ca  ma luptam sa imi mentin dantura batrana pe pozitie, si n-am apucat sa consum mare lucru.Iar de baut beau ceai antireumatic, dimineata si de inima la pranz, glicemia ridicata nu imi permite sucuri.

Am sunat repede la 112 si la Protectia consumatorului.De pe unul din telefoanele de fițe ale fetelor, ca eu am unul vechi si spart, cu taste . Pana sa vina SMURD-UL, fetele s-au dus la WC sa verse, dar erau doar 2 cabine (una de fete, una de baieti, ca cea de transgenderi inca nu a fost ordonata european) asa ca una   a varsat in scrumiera agajatelor din laborator.Ocazie cu care am vazut ca angajatele fumau in timpul programului si probabil contaminau produsele.

Cu zapaceala aceasta, Protectia Consumatorului  a prins personalul cofetariei cu toate neregulile nemusamalizate si le-a ars un chitantier de  amenzi. Angajatele au zis ca patroana nu o sa aibe de unde sa plateasca, nu au facut vanzari.

Deci cofetaria se va inchide.Iar eu nu imi voi recupera banii pe comanda.Pt ca nici n-am apucat sa o platesc! ::))

Fetele au fost transportate la spital pana sa vina televiziunile sau ziaristii de la presa tabloida.Am ramas cu trei telefoane, asa ca am sunat la cumnata , mama nepoatei,  sa ia legatura cu celelalte mamici, sa isi ia fetele de la Urgenta.A zis ceva ca asa e cand barbatii incearca sa organize ceva  si ca o sa stea ea de vorba cu sotia mea...

Cea mai castigata a iesit pana la urma fata exclusa din grup.Desi fetele , de pe targi, au apucat sa ingane ceva gen  ca le pare rau ca nu a venit si ea.

Deci data viitoare, fara cofetarii pustii!!Fetele sa consume la prajituri de casa facute de (stra)bunicutze!Cel putin alea sunt proaspete si au cel mult cateva  fire de par carunt in ele, nu scrum de tigara!


albatran: mersi marcela,mersi si cui nu i-a placut...inseamna ca a avut o reactie
saoirse1: M.a binedispus!
Alte întrebări interesante