Concepe un text explicativ oral, alegand una dintre urmatoarele teme: a) transformarea unitatilor de măsura; b) modalitatea de aplicare a unei formule matematice cunoscută de tine c) realizarea unui tablou, folosind culori calde
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
C) În realizarea unui tablou în culori calde estesa nevoie sa cunoaștem culorile din categoria nuanțelor calde și sa mântuim pensula cu îndemânare. Oricine poate învață să realizeze un tablou în culori calde
Primul pas în realizarea unui astfel de tablou este nevoie sa cunoaștem nuanțele ce le vom folosi. Nuanțele sunt variate și putem sa deschidem culorile cu alb sau sa le închidem cu negru pentru o nuanță mai intunecata/luminoasa. Culorile calde sunt rosu, oranj, galben și roz. Unele culori sunt combinații ce conțin la baza ROȘU. De exemplu oranj ce este format din rosu + galben sau roz ce este compus din roșu+ alb. Culorile le vom deschide in funcție de poziția luminii din tablou.
Următoarea etapa este sa schițăm peisajul sau obiectivul tabloului folosind un creion.De exemplu un peisaj de toamna, un animal sau apusul vizionat de pe o insula pustie. Tot ce contează este sa omitem culorile reci ce sunt OPUSUL culorilor calde. Trebuie sa ne imaginam o ilustrație folosindu-ne mintea și schitand un obiectiv ce este compus din culori calde, putem da exemplu o vulpe.
Etapa mult așteptată, aplicarea culorii. Aplicarea culorii pe plasa de lucru trebuie sa fie cu precisa și sa ne gândim la poziția umbrei și luminii pe acest tablou. Cand pictam trebuie sa fim siguri de aceste aspecte pentru a nu eșua.
După ce aplicam culoarea, VOALA, rezultatul dumneavoastră o sa fie o noua glorioasa opera de artă în viitor.