Religie, întrebare adresată de titirigacristina432, 8 ani în urmă

Condeiul priceput
Neeman Sirianul luase ca slujnică o fată din Israel, adusă de ostaşii săi. Aceasta, văzând suferinţa lui, căci era bolnav, i-a vestit soției lui că Dumnezeu făcea minuni prin Prorocul Elisei, ucenicul Prorocului Ilie. Neeman a plecat în Israel, iar Elisei l-a trimis să se scalde în apele lor- danului. Când a fost vindecat, Neeman s-a încredințat de adevărata mi- nune și de puterea lui Dumnezeu, văzând că i s-a înnoit trupul ca trupul unui copil mic și s-a curățit. Citește versurile alăturate. • Realizează în caiet o salbă cu calitățile slujnicei lui Neeman, care au făcut ca dialogul ei despre credinţă să aibă asemenea rezultate. • Această salbă s-ar po- trivi şi la gâtul tău? Ce calități crezi că ar mai putea avea o persoană care vorbește semenilor despre Dumnezeu? ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tianatylor
2

Răspuns:

Docila (ii era supusa stapanei ei) credincioasa (daca nu avea credinta, nu il mai amagea pe sirian), cu bagare de seama (chiar daca Naaman ii era dusman, ei tot i-a fost mila de el, trimitandu-l la Elisei) iubitoare de dusmani (daca nu il iubea, nu il trimitea la Elisei ca sa fie vindecat).

Nu

Plin de Duhul Sfant, roditor de roada Duhului, credincios lui Isus, iubitor de Dumnezeu, neprihanit (prin sangele Lui), purtator de darul duhovnicesc de a invata, iubitor de oameni.

Alte întrebări interesante