Istorie, întrebare adresată de Evelina209, 8 ani în urmă

conditiile climatice ale greciei​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Marrie23
1

Răspuns:

Grecia este formată dintr-o parte continentală cu numeroase golfuri și peninsule (Peloponezul, o peninsulă legată de continent prin istmul Corint) și o parte insulară (aproximativ 3 000 de insule în Marea Egee, Marea Ionică și Marea Mediterană). Insulele cele mai importante sunt Creta, Rodos, Corfu și grupele Dodecaneze și Ciclade. Grecia are aproximativ 15 000 km de coastă.

Aproximativ 80% din teritoriul țării este muntos sau deluros, lucru care face Grecia una dintre cele mai muntoase țări din Europa. În Grecia occidentală se găsesc lacuri și ținuturi umede. Lanțul muntos central al țării este reprezentat de Munții Pindus, cu o înălțime medie de 2 650 m. Lanțul se continuă cu insulele Kythera și Antikythera, până la Creta și Rodos. Insulele Mării Egee sunt piscuri ale munților subacvatici care reprezintă o extensie geologică a lanțului.

Explicație: Sper că te-am ajutat! Coroniță??


darius4523: Grecia are o clima călduroasă in Grecia Iernile sunt calde și ploioase și veri calde și secetoase.O mare parte din Grecia este ocupată de pietre și apa .Cu munți,in Grecia sunt multe peninsule și insule.Sunt multe golfuri.Grecia este o țara turistică.
Alte întrebări interesante