Limba română, întrebare adresată de Leceanuramona, 9 ani în urmă

Conflictul-definitie , tipuri si altele....
Coroana :)


Leceanuramona: Conflictul dintr-o opera

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancafrumush
4
Conflict înseamnă opoziție, dezacord sau incompatibilitate între două sau mai multe părți. Conflictul poate fi sau nu violent. Conflictul armat dintre state poate evolua în război.TIPURI : 
Tipuri de conflict la locul de muncaPersonalitatile diferite, valorile si asteptarile noastre, stilul de lucru si obiectivele pe care vrem sa le atingem pot deveni cauze ale conflictului la locul de munca. Este normal ca la un moment dat sa apara un conflict, dar acesta trebuie gestionat inca din faza incipienta, inainte de a afecta performanta echipei sau a departamentului. Conflictele la locul de munca sunt cauzate de diferente interpersonale ale angajatilor, de probleme organizationale sau de un mix al acestora.In functie de anvergura si numarul de persoane pe care il implica la nivelul companiei, conflictul la locul de munca poate fi de mai multe tipuri:Conflictele intre angajatiDaca lucrezi intr-un birou pentru o perioada indelungata, este inevitabil ca la un moment dat sa nu intalnesti pe cineva care are o perspectiva diferita de a ta. De multe ori, acest lucru conduce la un conflict, ceea ce poate fi incomod atat pentru persoanele implicate direct, cat si pentru persoanele ce lucreaza in jurul acestora. Conflictul in echipaO echipa ce intampina probleme de comunicare in interiorul ei nu mai este eficienta in modul de lucru pentru atingerea obiectivului companiei. Indepartarea de la un scop comun, neincrederea, comportamentul argumentativ sunt indicatori ce arata ca echipa nu mai este functionala. Abordarea problemelor de comunicare intr-o echipa este mai dificila decat abordarea problemelor dintre doi angajati. O echipa ce intalneste probleme in comunicare poate deveni un factor de influenta negativa asupra activitatii intregii organizatii. Pentru a combate acest lucru, trebuie identificate problemele din cadrul echipei si aplicate masurile ce se impun pentru aplanarea conflictelor aparute.
 
Conflictul organizationalConflictul la locul de munca se poate extinde dincolo de angajati sau de echipe si poate ajunge pana la a include intreaga organizatie. Desi mai putin frecvent, acest timp de conflict poate sa apara in cazul in care cauzele ce au dus la aparitia unor probleme de comunicare aparute in interiorul organizatiei au ramas neadministrate. Acest tip de conflict poate determina fluctuatia de personal in cadrul companiei, ceea ce poate aduce mari pierderi organizatiei.
DEFINITIA : 


Leceanuramona: Multumesc mult !!
Leceanuramona: Insa ma refeream la conflictul dintr-un basm sau ceva ...
CheiaSuccesului: In ceea ce priveste conflictul acesta este o tensiune, o contradictie, înfruntare de idei, de personaje, de categorii sociale etc. într-o opera epica sau dramatica. Poate fi interior sau exterior.Conflictele de obice sunt intre bine si rau specifice basmului....... Coronita la raspunsul de jos (Mersi)
Răspuns de CheiaSuccesului
1
Termenul conflict înseamnă înfruntare, dezacord, lovire reciprocă.
1. Definiţii ale conflictului Conflictul:

- este o caracteristică inevitabilă a tuturor relaţiilor sociale. Este o parte naturală a vieţii.

-o relaţie în care fiecare parte percepe scopurile,J. Burton (1988)

-o luptă între valori şi revendicări de statusuri, putere şi resurse în care scopurile oponenţilor sunt de a neutraliza, leza sau elimina rivalii”.L.A. Coser(1967)

-

-curs distructiv. Majoritatea dintre noi avem o percepţie negativă asupra conflictului, vedem doar partea lui distructiva, lezarea psihica, spirituală şi chiar fizică, a persoanelor implicate în conflict sau

-unul constructiv.Conflictul poate fi o forţă care ne împinge pe caleadezvoltării personale, poate creşte motivaţia pentru schimbare, creşte coeziunea grupuluidupă soluţionarea comună a conflictelor. Conflictele pot fi şi o forţă motrice esenţială pentru evoluţia socială.

Forma uzuala de exprimare a conflictului este:

-limbajul, fie el verbal (cuvintele), fie nonverbal

-(gesturi, atitudini, expresia afectivă), dar poate lua şi

-forma violentei fizice, inclusiv cea armată

Alte întrebări interesante