Limba română, întrebare adresată de loy2, 9 ani în urmă

conpunere caprioara de pe lung


Grozavita2006: Caprioara de pe lung este titlul?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de muresanflorina
1
Era o zi obisnuita de primavara.Prin padure se auzeau glasurile cristaline ale pasarilor. In aer plutea un miros placut.Cine putea aduce o asa mireasma? Iarba proaspata!
Iepuroaica isi chema puii in cuib. Ursoaica se uita cu drag la puii ei. Dormeau pe spate cu labutele in sus. Cine putea sa fie mai frumos?
Puiul de caprioara mergea prin padure trist si ingandurat.Ajunsese pe marginea apei.Ii era sete.Uitandu-se in apa, vedea tot ceea  ce se intamplase cu ceva timp in urma.
Sta cu mama lui la marginea padurii. Aceasta il dezmierda cu dragoste. Mama lui nu mai era acum cu el,fusese sfasiata de lup. Mugetul ei de durere ii lasase puiului o durere in suflet. Ii era foarte dor de ea.Se simtea singur,desi era iubit de toate animalele.Incerca sa se obisnuieasca cu noua lui viata,dar se gandea ca i-ar fi fost mai bine  daca era alaturi de mama lui. Cand va veni iarna se va duce la casa padurarului sau sus pe tancurile de stanca, asa cum ii promisese o caprioara ,ca-l va duce ea.Acolo va fi  ingrijit si ferit de orice primajdie.
Nu stiu daca e bine dar sper ca te va ajuta.

loy2: mersi mult!
muresanflorina: cu placere!
Răspuns de Grozavita2006
1
                                     Caprioara de pe deal

             Era o data intr-un wekeend o zi friguroasa. Eu si cu familia mea eram la munte si stateam intr-o cabana. Eu am auzit niste zgomote si m-am  speriat. Am indepartat perdeaua de la ceam si m-am uitat pe geam era o caprioara foarte frumoasa si am iesit afara. Ea nu ne facea nimic era foarte cuminte. Iam facut poze ca amintire dupa ne-am jucat mult timp.
             Dupa a venit si soarele si cu tot cu el a venit ora pranzului si trebuia sa plecam mi-e mi-a parut  rau ca credeam ca o sa plece.  In timp ce mancam geamul era deschis si a bagat capul inauntru pe geam cutoti am inceput sa radem. Apoi ia-m dat si ei de mancare apoi ne-am jucat in continuare.
             Apoi a venit si noaptea am duso in padure si acolo ia-m dat si mancare si apa apoi ne-am despartit de ea am lasato libera. Si apoi ne-am dus la coliba noastra pregatind cina si sa plecam de la munte.
             Mi-a parut rau ca ne-am despartit dar orcum nu aveam altceva de facut.

Sper ca te-am ajutat.
Imi dai coroana?

Alte întrebări interesante