Limba română, întrebare adresată de Gabriela789, 9 ani în urmă

Considerati ca frgamentul de mai sus este un text literar? motivati raspunsul ,referindu-va la autor la personaje si la modul de expunere! (LA MEDELENI) IONEL TEODOREANU

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AnneMarie12
15
Consider că fragmentul din "La Medeleni" de Ionel Teodoreanu este un text literar deoarece sentimentele de .... ( și aici spui tu ce sentimente generează fragmentul) sunt transmise în mod indirect prin intermediul naratorului, personajelor si al acțiunii.
Un prim argument îl constituie plasarea acțiunii în timp...(exemplu) si spațiu...(exemplu), desfășurându-se în ordine logică și cronologică pe baza momentelor subiectului.
Un al doilea argument reprezintă modul de expunere, narațiunea asociata...(dialogului, descrierii sau monologului), naratorul relatează întâmplările la persoana întâi, devine personaj/ a 3-a, știe totul despre personajele sale, dar nu se implică în acțiune.
Așadar, prin transmiterea în mod indirect a sentimentelor, prin prezenta acțiunii, a naratorului si a personajelor, fragmentul din "La Medeleni" de Ionel Teodoreanu este un text literar.

Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante