Limba română, întrebare adresată de adriana515, 8 ani în urmă

Considerați că relația profesor-elev poate influența reușită școlară? Argumentați-vă opinia cu un citat semnificativ din textele suport într-un text de 80-100 cuvinte.
Cele doua texte sunt citiți/recitiți ,,Domnu Trandafir" (M. Sadoveanu) și ,,Domnul Vucea" (Barbu Ștefănescu Delavrancea)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de darius182002
2

Răspuns:

Relația profesor-elev poate influența reușita școlară deoarece ,încă de la primii pasi în școală ,copilul este influențat de profesorul pe care îl are.O lecție spusă corect,un anumit stil de predare captează elevii și îi atrage spre materia respectivă astfel putând să învețe mai ușor.,,Când explica, ascultam toţi; şi istoriile minunate cu Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul le-am ştiut chiar din clasa întaia.(Domnu Trandafir)

Un profesor dedicat meseriei,care iubește copiii și e dornic să îi învețe cât mai multe lucruri noi creează o anumită legătură cu aceștia și le influențează comportamentul și felul de a fi.,,Câte ceva din sufletul lui a rămas în sufletul multora.(Domnu Trandafir)

În concluzie,cred că  relația profesor-elev poate influența reușită școlară și aduce multe beneficii dacă această relație este corectă și apropiată.

Explicație:


adriana515: mulțumesc mult de tot!
darius182002: Cu plăcere !
Alte întrebări interesante