Limba română, întrebare adresată de mariaafrasiloae0, 8 ani în urmă

. Consideri că dorinta omului de a zbura este o expresie a libertăţii şi a dorintei de a-si depasi propria conditie? Justifică-ti răspunsul, în 50-100 de cuvinte, valorificând cele două texte suport.​


potatoesaremine2011: taci

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de franci25
2

Încă de când ne naștem, simțim nevoia de a descoperi și face lucruri noi.Mergem, alergăm, vorbim , și facem foarte multe lucruri noi.

Ne dorim mereu să fim liberi și să facem ce vrem noi, nimic sa nu ne oprească și nimeni să nu ne spună ce să facem.Pasarile, le privim ca pe niște ființe libere, cărora, doar cerul le e barieră.Oamneii cu dizabilități(din moment ce ai menționat propria condiție am asemănat cu o dizabilitate, n am textele suport) își vor dori mereu să își depășească condiția, să încerce și și mersul, văzul, alergatul(mai dai exemple în funcție de textul-suport), dar mai ales zborul.Sa vadă cum e să fii liber de orice, și să nu depinzi de nimic.Să te simți liber ca pasarea cerului iar destinația să fie unde alegi.Drumul să fie cum vrei și să nu mai ai alte bariere.Zborul, este asemănat cu libertatea, pentru că nu suntem încătușați de gravitație, ci misterul cer ne este unică bariera.


franci25: maiestuosul cer*
Alte întrebări interesante