Limba română, întrebare adresată de roxyduta83rox, 8 ani în urmă

Consideri că referirea la "ie","istorie" și "tradiție"în introducerea textului este importantă pentru definirea neamului românesc? Justificați răspunsul în 50-80 de cuvinte valorificând textul dat.(Dau coroana! Va rog mult!)

Tradiția ține de spiritualitate și de raportul intruchipat în sufletul unui neam. Aşadar, de ce avem nevoie de rradiții? Pentru ca să ne amintim de noi inşine, pentru ca să nu ne nierdem intr-un no man's land in care suntem cu toții la fel pentru că nu mai suntem in niciun fel. [..] Dincolo insă de rolul ei de cu sine și cu absolutul a identității, tradiția dã prezervare seama de bine, adevăr și frumos, vir- tuțile clasice fără de care existența noastră nu mai denotă umanitate. Binele conservat prin tradiție este cel al moralității, mai clare și mai percu- runte decât ar putea-o face orice altă inväțătură a modernității confuze, Adevărul tradiției este, în mod similar, cel descoperit și dezvoltat prin experiența neamului și poate fi regăsit aşor in proverbele vechi. Este un adevăr de esență morală, după cum binele descris de tradiție este unul al adevărului care luptă impotriva minciunii și a nonvalorii. În cele din urmă, tradiția este cea care păstrează foumosul autentic, aşa cum îl găsim în ia românească. Ce baină modernă se compară cu firul cusut de mână și ornat cu drag și suflet în portul tradițional? Spre cbire de modă, portul românesc nu îmbrăca doar trupul, ci și sufletul. De aceea se purtau haine noi de Deri si de Crăciun, pentru a sărbători înnoirea lăuntrică. Dar toate aceste ințelesuri se pierd dacă nu avem à de tradiție, iar sufletul nostru devine mai sărac și viața mai urâtă. .) Pină la urmă, tradiția ne duce înapoi și ne reface legătura cu moştenirea lăsată de adevărații inte- ietori. Niciunde nu regăsim, de exemplu, urma dacilor precum în dansul Caluşului, in care putem citi demnitatea și vigoarea neamului. Tradiția este, așadar, chiar mai mult decât o seamă de virtuți, este calea rin care să ne redescoperim demnitatea, prin care să ne afirmăm valoarea și prin care să stăm cu capul sus. Un neam ca al nostru, care deține o asemenea comoară, nu are voie să fie umil și ignorat, indiferent cum ne-ar dori unii și alții. Tocmai de aceea avem nevoie de tradiții, ca să ne așezăm la locul care ni se cuvine și are nu este mai prejos decât cel al altor neamuri. Ba chiar dimpotrivă..​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ariana555263
44

Răspuns:

  In textul oferit ca suport 2, autorul prevede ia, tradițiile si istoria ca fiind o seamă de virtuți, calea prin care ne redescoperim demnitatea, ne afirmăm valoarea și prin care stăm cu capul sus.

  In opinia mea, acești trei termeni sunt foarte importanți pentru definirea neamului românesc.

  Pe de o parte, prin purtarea iei, a portului popular, dăm dovada de respect pentru țară. Putem spune ca acest articol vestimentar este unul din simbolurile României. Nu multe alte state au ceva asemănător.

  Pe de alta parte, istoria și tradiția sunt de nedespărțit. Fără istorie nu ar exista tradiție și fără tradiție nu ar exista istorie. Ele sunt cele care definesc cel mai bine țara și cele care pot ajuta la formarea unei ideii despre ea. Istoria ține de relațiile cu ceilalți iar din tradiție izvorăște o profunzime cu o vechime delicata.

  Prin urmare, neamul românesc poate fii definit doar prin trei simplii termeni: ie, tradiție, istorie.

 


arismoldovanozinhy: ms<#
ariana555263: cu placere:)))
Alte întrebări interesante