Istorie, întrebare adresată de arishacepoi78, 7 ani în urmă

Construieşte o axă cronologică, plasînd pe ea anii şi principalele descoperiri ştiinţifice.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de decudori9
0

Perioada de dinainte de apariția omului

Pământul are o vârstă de 4,5 miliarde de ani. Dacă am reduce întreaga istorie a acestuia la o singura zi,am avea următoarea imagini

ora 00:00-formarea pământului

ora 01:25-aparitia vieti

ora 11:30-aparitia dinozaurilor

ora 11:45-disparitia dinozaurilor

ora 23:59-aparitia Omului inteligent (Homo sapiens) si începerea evoluției lui.

Preistoria

Preistoria a început odată cu apariția omului și a durat pana la apariția scrisului.In acesta perioada a istoriei omul s-a adaptat la condițiile de mediu, a descoperit și a întrebuințat focul, si-a făurit primele unelte și arme.Apoi a trecut de prădător la cel de producător odată cu apariția și practicarea unor activități precum agricultura,domestica și creșterea primelor animale.

Antichitatea

Antichitatea a apărut odată cu inventarea scrierii,când sau dezvoltat cultura,arta și religia și s-au pus bazele marilor civilizați.

Cele mai importante civilizații din Europa au fost ce greaca și cea romana.Statul a evoluat de la orasul-stat (cea mai veche forma de organizare a statului) sau imperiu (forma de stat condusa de un împărat, care a evoluat prin cucerirea altor teritori.

Evul Mediu

În Evul Mediu au apărut primele state feudale conduse de regi, cu ajutorul nobilimii locale și al înalților preoți,cu toții mari proprietari de pământuri. A fost o epoca marcatoare numeroase și lungi războaie de cucerirea,dar și religioase,cum ar fi războiul de 100 de Ani dintre Franța și Anglia.Odata cu marile descoperiri geografice și Progresul din domeniul literaturii Arte și Științe se încheia această epocă.

Epoca Moderna

A fost o perioadă de marți transformări din punctul de vedere politic Militar Economic și științific la capătul căruia lumea a fost cuprinsă de marele război denumirea sub Care mai este cunoscut Primul Război Mondial (1914-1918) în aceste perioade s au dezvoltat industria mai ales cea producătoare de armament Științele literatura și educația oamenii fiind tot mai conștiente drepturile și libertățile lor.

Epoca Cntemporana

este o perioadă în care tehnologia și știința au continuat să se dezvolte pe întreaga planetă permițând O omului să cerceteze universul și să își îmbunătățească viața cele mai însemnate invenții ale perioadele sunt computerele internetul și telefonul mobil sunt perfecționate invenții ale epocii moderne printre care automobilul locomotiva și avionul Iar oamenii se confruntă cu noi probleme precum încălcarea are dreptului omului poluarea și epuizarea resurselor naturale traficul de ființe umane și de droguri războaie teroriști dar și pandemii(epidemi extinse la nivelul întregii planete).

sper ca team ajutat

Alte întrebări interesante