Limba română, întrebare adresată de younderline94, 8 ani în urmă

Construiește un eseu argumentativ de 25 de rânduri despre rolul iubirii în educație. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de wownobady
1
  • Iubire în literatură
  • Iubire în literaturăIpoteza
  • Iubire în literaturăIpotezaIubirea reprezintă cea mai vastă temă, o valoare universală, prezentă atât în literatură cât și în celelalte arte. Iubirea este abordată, în literatură, sub diverse forme sau ipostaze. În literatura româna, dar și în cea universală, iubirea este interpretată precum: iubire-pasiune, iubire-inițiere sau iubire-tragică. Încă din Evul Mediu, în literatură apare acea iubire, sentiment irațional, prin care omul nu se îndrăgostește de o ființă anume ci de însăși ideea de a fi îndrăgostit. Această formă a iubirii, numită iubirea-pasiune, îmbină plăcerea îndrăgostitului, care suferă din dragoste, cu speranța că prin iubire el va atinge absolutul. Astfel, iubirea ca pasiune, una dintre cele mai impozante forme atât în literatura română, cât și în literatura universală, constituie subiectul acestui eseu despre iubire.

wownobady: Argumentarea

În primul rând, se impune o descriere a iubirii ca pasiune, căci ea ia naștere printr-o atracție reciprocă puternică între cei doi îndrăgostiți, întărită de obstacolele ce stau în calea sentimentului de iubire, care încalcă adeseori regulile comunită…
wownobady: Argumentarea

 „Suntem ceea ce iubim”, spunea poetul.
Consider că nu putem trăi fără iubire. Să fim doar un amalgam de gândire și de rațiune, judecând lucrurile cu sânge rece și fără să acordăm importanță emoțiilor… am fi seci și prea mult lipsiți de profunzime. Ca niște roboței care știu să facă lucrurile cu precizie milimetrică, dar care nu simt și nu se manifestă. Fără sentiment trăind, am fi prea reci, iar viața nu și-ar mai dezvălui …
Alte întrebări interesante