Limba română, întrebare adresată de cilemflorentina34, 8 ani în urmă

Construiți, la alegere, un monolog de (orice tip) sau un dialog cu un coleg de clasă despre teme școlare! Minim 10 rânduri
‼‼‼‼‼‼‼‼ vă roogg

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denymihaela200
2

Răspuns:

Este luni , împreună cu ceilalți colegi ne pregătim cărțile pentru ora de matematica . D-na profesoara dorește sa ne verifice tema . În clasa mii de voci încep a spune: " te rog... ma poți ajuta cu tema la matematica ? " , " am avut tema ? " , " ce temă ? " . Maria , una dintre premiantele clasei noastre se aproprie de mine :

- Te rog .. nu am avut timp și de tema la mate , am lucrat din greu la compunerea pentru romana . Îmi poți da caietul tău sa copiez ? Măcar doua exercitii ...

În mintea mea aveau loc războaie periculoase... nu știam cum sa procedez. Vreau sa o ajut , dar ea mereu primește note mari , iar astăzi poate fii șansa mea sa fiu felicitat(a) de d-na profesoara.

Într-un final ii raspund

- Iarta-ma , dar nu sunt singur(a) ca sunt atât de bine făcute și nu vreau sa greșești și tu după mine .

Timpul trece, iar d-na profesoara se așează la catedra cerându-ne temele .

- Dragilor ! spuse d-na . Sunt foarte supărată pe voi , tema la matematica nu a fost opțională . Elevii care au reușit sa o fata vor primi un 10 .

Ajuns(a) acasă, îmi deschid carnetul pentru a-i arata mamei realizarea de astăzi.

Prin urmare , astfel se desfășoară lucratul temelor - câteodată nu suntem uniți, alte-ori acordam mai multa importanta materiilor preferate și nu dorim ca munca sa fie în echipa .

Alte întrebări interesante