Limba română, întrebare adresată de GollumOfficial, 9 ani în urmă

Construiti un eseu in care sa comparati 2 reclame de publicitate, iar in acel eseu sa apara si un exemplu de manipulare.(nu vreau sa apara in eseu persuasiune , ci manipulare)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mediu1
1
prima reclama:

cumparati sucul dulce acrisor de fiecare fructe.
de exemplu:
toate fructele combinate formeaza un suc acrisor si dulce.
a doua reclama:

cumparati cuptorul care merge singur si din telecomanda puteti alege ce vreti sa gatiti:

de exemplu:

cuptorul se controleaza singur prin telecomanda si în numai 30 sau 60 de minute va veti bucura de el cum gateste.
Răspuns de aurelcraciun59
2
                          Publicitatea se ocupa cu promovarea ,bunurilor serviciilor ,companiilor si ideilor de cele mai multe ori prin mesaje vizuale si telefonic.Scopul lor este de a stimula dorinta consumatorului .De obicei se fac niste sondaje în urma carora compania afla ce-si doreste consumatorul si apoi ”le serveste dorinta ” acesta bdand fuga la cumparaturi. produsul fiind mai mult sau mai putin corespunzator dar în final este dreptul fiecaruia de a decide ce vrea sa cumpere cu banii lui
Exemplu : Lavazza  Cafeaua Tuturor! CUMPARATI CU 20% mai ieftin   ACUM !  aceasta cafea este sinonima cu aroma calitatea si taria unui expresso cremos menit sa ne învioreze diminetile  fiind un simbol al industriei reprezentand calitatea.
O CAFEA DE AUR  NESS GOLD -le gasiti la cele mai mici preturi !
Ca sa le compari cred ca doar cunoscatorii eu pot sa spun doar ca la gust sunt asemanatoare ,poate Ness Gold este mai tare decat Lavazza si iar la pret diferenhta este foarte mica de 2 lei în crestere la Lavazza  la ceeiasi cantitate de Ness.
Ca un exemplu manipulator de publicitate am gasit de curand o reclama la jucarii pentru copii de genul acesta: DACA AI ACEASTA JUCARIE ESTI CEL MAI BUN ” astfel copiii sunt manipulati prin acest mesaj care le induce ideea ca pot fi cei mai BUNI daca au o anumita jucarie .Este clar acesti micuti fiind primii dar posibil si candidatii generatiilor urmatoare  pentru reclamele manipulatoare.


GollumOfficial: Thanks man!
Alte întrebări interesante