Geografie, întrebare adresată de emokitty, 9 ani în urmă

Continua enunturile: 1)Nucleul pamintului se afla........... 2)Temperatura in centrul nucleului ajunge la................. 3)Mantaua ocupa............. 4)Temperatura mantalei scade............... 5)Scoarta terestra reprezinta..................

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nana4
153
1 se află în centrul pământului
2 15000°C
3 trei sferturi din nucleu
4 la 1000°C

emokitty: la 5 nu stii???
nana4: nu
emokitty: mersi oricum
emokitty: mai ajutat mult
julateodora: Nucleul Pământului este partea centrală, cea mai profundă a Pământului, care este situată sub manta și, probabil, constă din fier și nichel solid, cu un amestec de alte elemente siderofile. Nucleul începe de la 5.150 km de la scoarța terestră, și are o grosime de 1.300 km[1].

Nucleul terestru are 31,5 % din masa totală a Pământului și numai 16,2 % din volumul acestuia, nucleul având densitatea medie de 10 g/cm³ pe când densitatea medie a globului este de numai 5,5 g/cm³. Stratul superior al nuc
julateodora: Stratul nucleului intern situat cel mai central în interiorul Pământului întinzându-se în adâncime între 5.100 și 6.371 km. Nucleul Pământului este constituit dintr-un amestec solid de fier și nichel. Presiunea din acest strat atinge milioane de bari și temperaturi între 4000 și 5000 °C, temperaturi asemănătoare celor din petele solare. Unele ipoteze presupun că asemănător Soarelui și în centrul Pământului ar exista hidrogen comprimat sub formă solidă (având o structură metalică) care ar putea p
julateodora: Oamenii de ştiinţă europeni au anunţat că un nou experiment de laborator demonstrează că nucleul Pământului este mult mai fierbinte decât anunţau estimările realizate acum 20 de ani.



Nucleul de fier al planetei noastre nu s-a încălzit, explică oamenii de ştiinţă, ci tehnicile folosite pentru a-i estima temperatura erau eronate, se arată în cercetarea publicată în jurnalul Science.



Noile tehnici au permis experţilor de la European Synchrotron Radiation Facility (ESRF) să estimeze că tempe
julateodora: „Am conceput o nouă tehnică prin care un fascicul intens de raze X ale sincrotonului permit analizarea unei mostre, deducând dacă este solidă, lichidă sau parţial topită în mai puţin de o secundă, folosind un proces cunoscut sub numele de difracţie”, a explicat Mohamed Mezouar de la ESRF.



„Această perioadă este suficient de scurtă pentru a menţine temperatura şi presiunea constantă, evitând în acelaşi timp orice reacţie chimică”, a explicat cercetătorul.



Metoda ce foloseşte raze X este c
Răspuns de Taur2004
219

1)Nucleul Pământului se află în centrul acestuia.
2) Temperatura în centrul nucleului ajunge la 15.000 de grade.
3) Mantaua ocupă 3 sferturi.
4) Temperatura mantalei scade la 1000 de grade.
5) Scoarța reprezintă litosfera.
Alte întrebări interesante