Limba română, întrebare adresată de alex1780, 8 ani în urmă

Continuati compunerea,orientandu-va dupa inceputul dat."In apa limpede precum cristalul,avea casa un pestisor auriu.Ducea o viata linistita,dar intr-o zi Zana apelor a venit si l-a luat la ea. Ingrijorat, fratele cel mare......

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AndreeaMary1
0
În apa limpede precum cristalul, avea casa un peștișor auriu. Ducea o viață liniștită, dar într-o zi Zâna apelor a venit și l-a luat la ea.
Îngrijorat, fratele cel mare le-a spus soldaților să-l salveze pe peștișorul auriu, deoarece el a văzut-o pe zână când i-a omorât bunicul sufocându-l, dar nimeni nu l-a ascultat, neputând să creadă că bunicul n-a fost bolnav.
Așa fratele cu suflet mare, a plecat în aventură.
El a trecut prin multe peripeții. A omoarât o caracatiță care provoca multe incidente neplăcute, a învins un pește care sufla foc mai rău ca un dragon și mulți alții, dar când a ajuns la zână, ea l-a provocat la un mare duel cu cel mai puternic, neînfricat balaur dresat mulți ani de zile, special pentru asta.
Peștele, luptând din toate puterile cu balaurul și-a rupt codița, salvându-l pe fratele lui, peștișorul auriu.
Zână furioasă, că a fost învinsă de un pește, a plecat din teritoriul acela.
Până la urmă, peștele salvator a fost cât pe ce să moară, dar a scăpat cu viață.
Fratele lui mai mic i-a fost recunoscător toată viața, iar soldaților le-a părut rău că peștele a trebuit să sufere atâta.
De atunci familia peștilor aurii au trăit fericiți, fără ca unul din ei să aibă încă o luptă cu Zâna apelor.
Alte întrebări interesante