Limba română, întrebare adresată de raresfarcas46, 9 ani în urmă

Continuați descrierea peisajului montan ,,Soarele se grabeste... ...dealurilor din față", intr-o compunere de 10-15 rânduri
Urgent!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de besliua
151
Soarele se grabeste cu pasi de uriasi spre asfintitul rosu ca sangele. Vazduhul incepe usor usor sa se goleasca de giripitoarele pasarele. Totul se pregateste de culcare .Prin micul fosnet al padurii , prin mangaierea usoara a vantului toate animalele ii aduna puii obositi de atata joaca , si se pregatesc de culcare . Si apele se mai domolesc, incep sa susure incet . 
             Dealurile din fata!Ce peisaj frumos! Toate vietatile pamantului impreuna cu familiile lor , prin linul cantec de leagan al padurii, al apelor prin lumina calda si stinca a ultimelor raze de soare se pregatesc de culcare.
Răspuns de afrumusica84
102
                     Muntele,un regat alb
Soarele se grabeste saruta nestingherit regatul alb iar dealurile din fata ,cu paltonul lor alb,semanau cu niste paznici ai naturii,iar brazii isi imbracasera strai nou atragand privirile cu stralucirea lor de cristal. Dar nimic nu era mai frumos decat spectacolul norilor!Asemenea unei dantele de abur, ei se roteau ametitor,capatand forme ciudate....
  Pe partie,schiorii pareau niste litere in miscare ce scriau un poem dedicat iernii.
 Misterul locului se adancea noaptea ,cand luna poleia totul. Niciodata stelele nu mi s-au  parut mai frumoase ca atunci!Intregul peisaj emana bucurie si optimism. Daca ascultai atent, simteai adierea vantului ce te indemna sa dansezi cu fulgii.Sunetul lui ma fermeca...parca eram hipnotizat! Erau ca niste lacrimi ale cerului, ce cadeau fara incetare,incat aveai impresia ca cerul se uneste cu pamantul printr-o cascada stralucitoare.
   Nu voi putea uita niciodata maretia acelui regat alb!
Alte întrebări interesante