Limba română, întrebare adresată de RobertOzil11, 9 ani în urmă

Continuati textul dat , cu inca doua paragrafe de cel mult 12 randuri in care sa introduceti : un pronume personal de politete , un adjectiv pronominal de intarire si doua pronume demonstrative ( unul de identitate si altul de diferentiere ) .

TEXTUL :
A nins toata ziua . Sufletul meu ar fi dorit,poate,sa se simta trist, dar nu i-am ingaduit eu. de aceea am fost astazi fericit, pentru ca asa am voit eu.Am citit pana noaptea tarziu. Apoi m-am intrebat asupra mea. Atrecut toamna, si multe lucruri dintre cele care imi fagaduisem sa implinesc nu le-am implinit. In caietul acesta am scris tot mai rar si mai putin serios. Nu m-am analizat. N-am invatat psihologie ca sa pot sa ma cunosc. Au inceput sa ma strabata alte ganduri.Au inceput sa-mi placa alte lucruri. De chimie , imi amintesc prea rar . As vrea acum sa stiuce este sufletul, dar cred ca lucrul acesta e foarte greu de aflat. Am citit multe carti, dar n-am castigatnimic. Dimpotriva . Vreau sa citesc acum si pe Bergson.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aniina
194
in scoala eram unul dintre acei copii care invatau si sorbeau fiecare rand dintr-o carte intalnita pe rafturile bibliotecii imbibate de praf si multa cunoastere care, parca astepta din clipa in clipa sa o caut,sa imi doresc mai multa cunoastere, ea avea nevoie de mine, iar eu de ea. nu e de mirare ca materiile bazate pe calcule si formule nu m-a atras, toate acestea mi se pareau plictisitoare, deopotriva, nu ma lasau sa-mi exprim gandurile, nu  imi deschideau orizontul spre nimic, faceam aceleasi formule in mod repetat dupa o anumita regula prestabilita. la ce bun era sa iubesti aceasta materie ? acelasi lucru se apica si in cazul matematicii. o displaceam.Celelalte fete si ceilalti baieti aveau o cu totul alta parere, eu mi-o pastram pe a mea. aveam un profesor de filozofie . dansul avea o fata batranicioasa dar un suflet curat. Insumi vroiam sa-l cunosc . Cu ajutorul lui am putut sa-mi cumpar acea carte si sa o inteleg pe deplin. el m-a ajutat sa fiu ceea ce sunt

Aniina: daca ti-a placut ofera-mi un calificativ :*
RobertOzil11: Multumesc :*
elenutzatha: si eu iti multumesc
Alte întrebări interesante