Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Continuati textul.
Este o zi frumoasa de sfarsit de iarna.Printre norii pufosi,se zaresc razele timide ale soarelui .
Sub un pom,Bobita........

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
21

Salut! Sperăm să-ți fie de folos răspunsul!

_________________________________ _ _ _

*Cerință:

Continuati textul:

"Este o zi frumoasă de sfârșit de iarnă. Printre norii pufoși se zăresc razele timide ale soarelui.

Sub un pom, Bobiță..."

*Răspuns:

  • INTRODUCERE

   Este o zi frumoasă de sfârșit de iarnă. Printre norii pufoși se zăresc razele timide ale soarelui.

  • CUPRINS

   Sub un pom, Bobiță stătea liniștit. El este un cățeluș care hoinărește prin oraș și unii oameni mai au milă de el și îi dau câte ceva de mâncare. Din fericire, iarna, care aproape a trecut, a fost blândă cu el. Însă, singurătatea îl întrista. Cât de mult își dorea Bobiță un stăpân și un cămin cald! Voia să fie îngrijit, plimbat, să fie și el fericit precum câinii însoțiți de stăpâni. Dintr-o dată, a auzit un țipăt puternic de copil. A fugit imediat în acel loc și a văzut un băiețel slăbuț și speriat care era amenințat de un hoț de buzunare. Fără ezitare, Bobiță a început să latre cu foc și să-l intimideze pe atacator cu lungii săi colți. Hoțul, speriat, a fugit mâncând pământul. Băiatul, abia revenindu-și din șoc, s-a apropiat de câinele mare și negru și l-a mângâiat. Era impresionat că un cățel atât de mare l-a salvat și este cu adevărat blând, contrar aparenței sale. Fără să mai stea pe gânduri, băiatul a spus:

-Te cunosc! Tu ești Bobiță cățelul de cartier! De astăzi o să fii un cățel de casă, pentru că am o curte mare în care sigur îți va plăcea să te joci cu mine! Părinții mei vor de mult timp să te adopte și acum chiar au un motiv: tu ești salvatorul meu!

Cei doi au plecat împreună spre casa băiatului. Părinții s-au arătat foarte încântați de hotărârea copilului. L-au răsplătit pe animal cu mâncare din belșug pentru că le-a salvat copilul de hoț. Bobiță a fost îngrijit de băiat și din acea zi și au devenit cei mai buni prieteni!

  • ÎNCHEIERE

   Gestul de mulțumire pentru curajul lui Bobiță era de apreciat. Cel mai mult s-a bucurat Bobiță, văzând cât de mult folos poate aduce un gest de curaj și de apărare a celor mai vulnerabili. Visul cățelușului de a avea un stăpân s-a împlinit!

Alte întrebări interesante