Limba română, întrebare adresată de florinhaj, 8 ani în urmă

Continuati voi textul.
Ariciul si vulpea
Ariciul se plimba tacticos pe poteca. Era satul. Mancase fructe de padure si acum umbla hai-hui. O vulpe pitulata dupa un copac, il privea cu ochi lacomi. Se repezi spre arici, cu gandul sa-l duca la apa.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefi6969
0
Dupa multe rugaminti,vulpea reuseste sa il convinga pe arici sa mearga la apa.  Ajunsi acolo, vulpea il aruca pe arici in apa, iar cand acesta iese, se duce furios la vulpe si ii cere explicatii. Aceasta ii spune ca ii era foame si planul ei era de a se ajuta de arici pentru a lua peste din apa. Il intoarce pe arici si aceasta observa ca planul ei merse deoarece in acele acestuia se aflau prinsi 3 peste. Vulpea fericita ii ia repede si fuge, iar ariciul ramane acolo nedumerit .
Răspuns de Denisaqt
0
-Hei,prietene!
-Ziua buna,cumatra vulpe!
-Ai vrea sa imi faci un favor? Stii,sunt batrana si nu mai  pot,ajuta-ma!
-Desigur,despre ce e vorba?
-Te-as ruga sa mergi pana la apa sa-mi aduci cativa pesti,n-am ce maca!
-Bine,nu e nici o suparare.
Cand ajunse la balta ariciul de gandii putin la ceea ce a spus vulpea si nu ii parea o idee buna,de a o ajuta,el nici n-o mai vazuse,daca era o hoata?
Ariciul se intoarse la vulpe si ii spuse ca nu mai vrea sa o mai ajute. Vulpea fu putin surprinsa de gestul ariciului,dar nu-l putea obliga,asa ca vulpea se du-se si isi lua mancare singura.Pe cand ariciul stalul se culca.
Alte întrebări interesante