Limba română, întrebare adresată de ghdjfhgk, 9 ani în urmă

continue in 15 randuri povestirea era sfarsit de februarie.Introzi de vineri ma intorceam de la scoala cand ma uit pe uluta la un momendat ...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de CurrerBell
14
     Intr-o zi de vineri , cind ma intorceam de la scoala ,  ma uit pe ulita si la un moment dat am vazut o veverita.
      Ea era micuta,  avea o coada stufoasa si niste ochisori mici. Blana ei este portocaliu-roscat. Eu m-am dus sa ii dau niste ghinde. Cand m-am apropiat de ea, am vazut ca are un bot micut si niste dinti ascuti, pentru a manca ghindele, alunele si alte bunatati care-i plac ei. Cand am vrut s-o mangai,  sa o ating,  ea s-a speriat si a plecat.   Apoi a venit din nou  si am reusit sa ii mangai blana ei moale si pufoasa. 
      Dupa ce mi-a dat voie s-o mangii , s-a uitat la mine parca zimbind si luindu-si ramas bun a zbughit-o pe copaci . Iata asa intimplare am avut eu vineri! 
    
Răspuns de marcela16
9
La un moment dat am observat pe marginea ulitei un cățeluș căzut într-un șanț, care se chinuia să iasă. Am alergat într-un suflet la el ca sa-l scot. Fiind zăpadă multa afară precum și gheață acesta a alunecat în șanț . Mi-am dat repede ghiozdanul jos și am coborât în șanț pentru a-l scoate. Nu prea mi-a fost ușor pentru ca încerca să mă muște, crezând probabil ca îi vreau răul. După câteva minute de încercări am reușit sa-l scot din șanț și am văzut că era rănit la picioarele din spate. L-am luat în brațe și am mers repede la mine acasă ca sa-l trateze tată meu, acesta fiind veterinar.
Din fericire totul s-a terminat cu bine pentru ca tata a reușit sa-l vindece. De atunci Azorel, pentru că așa i-am pus numele, a rămas la noi și vreau sa spun ca este un cățeluș tare drăgălaș și jucăuș.
Alte întrebări interesante