Studii sociale, întrebare adresată de tarekk, 8 ani în urmă

Controlul social formal poate fi pus în aplicare de către:

a. Prin socializare
b. Grupul de prieteni
c. Părinţi
d. Politie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ltyt
4

Răspuns:

d)poliție

Explicație:

Sper că te-am ajutat!

Coroana?


tarekk: Ti am dat mss
Răspuns de ionela1018
1

Control social formal pus in aplicare de părinți

Orice societate dispune de mecanisme de intervenție, prin care evaluează acțiunile indivizilor, pentru a vedea dacă acestea sunt conforme cu normele stabilite, sau sunt necesare corecții aduse acestora.

Încă de la naștere, fiecare dintre noi suntem înconjurați de părinți, bunici, frați, și suntem fascinați de gesturile lor, de mimica si vocile lor, deslușind, ca intr-un dictionar, apreciere sau dezaprobare pentru ceea ce facem.

In familie învățam primele reguli care ne permit să explorăm, in siguranță, ce este in jurul nostru. O voce mai ridicată o încruntare a frunții ne arată că ceea ce vrem să intreprindem ne poate rani, dupa cum o vorba caldă, un zambet larg ne aprobă acțiunea.

De la părinți învățăm alfabetul moralei, ce este bine si ce este rau, corectiundinea, minciuna, adevărul, generozitatea sau egoismul ființei umane.

Mai învățăm că, deși nu ar trebui să ne interseze părerile altora despre noi, ne dorim să facem parte dintr-o comunitate care să ne accepte și să ne aprobe, o comunitate pentru care să contăm.

Mai târziu, cele învățate in copilarie, dar si numeroase situații de viață, le regăsim transpuse în legislație, și constatăm că pot exista pedepse, altele decat dojenile părinților.

Acele pedepse ne crează disconfort, pentru că ne consideram oameni liberi, dar ne dăm seama că libertatea noastră este îngrădită de regulile pe care trebuie să le respectăm.

Alte întrebări interesante