Fizică, întrebare adresată de andreirodica6521, 8 ani în urmă

Copiați pe caiete și răspundeți ce este fiecare fenomen?1)Fierbere;2)Primire de căldură;3)Condensare;4)Topire;5)Cedare de căldură;6)Solidificare;7)Sublimare.Vă rog ajutați_mă urgent.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de roxanaroxi96
3
1.Fierbere este procesul de trecere a unui lichid în stare de vapori, sub acțiunea căldurii în întreaga masă a lichidului, prin formarea unor bule de vapori este domeniul termodinamicii care se ocupă cu schimburile de energie termică între corpuri.

2.Primirea de caldura este domeniul termodinamicii care se ocupă cu schimburile de energie termică între corpuri. Transferul de căldură are loc sub influența unei diferențe de temperatură.
3. Condensarea este procesul prin care vaporii de apă din aer sunt transformați în apă în stare lichidă.
4. Topirea este o transformare de fază, proces în care o substanță trece din faza solidă în faza lichidă, datorită acumulării energiei în atomii sau moleculele unui corp solid.
5. Condensarea adica trecerea din stare gazoasa in stare lichida, Solidificarea adica trecerea din stare lichida in stare solida.(nu sunt sigura)
6. Solidificarea este fenomenul de trecere a unei substanțe din stare lichidă în stare solidă.
7. Sublimarea este fenomenul de trecere, prin încălzire, a unei substanțe din stare solidă, direct în stare de vapori (gazoasă), fără a mai trece prin starea lichidă.
——sper ca te-am ajutat și ca e corect —-:)
Alte întrebări interesante