Matematică, întrebare adresată de Lorenaclsa6a, 8 ani în urmă

Copiați și completați ipoteza, concluzia şi demonstrația.
Se consideră figura 2. Ştiind că AB = CB şi KABD = *CBD, demonstrați că <BAD = KBCD.
Ipoteza: ...
Concluzia: ...
Demonstrația:
(1) AB = CB (din ipoteză)
(2) KABD = *CBD
(3) BD = BD
(4) AABD = ACBD
Fig. 2
(5) KBAD = KBCD


APP K=UNGHI​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Mara023
29

Ipoteza : AB=CB

KABD=*CBD

Concluzie : <BAD=KBCD


Lorenaclsa6a: mersi mult
Alte întrebări interesante