Biologie, întrebare adresată de liviapanfil, 8 ani în urmă

Copiaza in caiet textul de mai jos notind in careuri cuvintele corespunzatoare:
Cea mai mare parte din alimentele pe care le consuma o constituie glucitele.In organism,ele sint ................ pentru a proproduce ............... .
Clucide sint ................... ..........................,avind un rol important in activitatea .......................... .
Si lipidele sint alimente ........................... .Surplusul de lipide in organism se depune sub forma de ................. .Proteinele sint cele mai abundente in organism.Ele servesc la ......................... si ...................................... celulelor,de aceea sint numite alimente ...................... .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adellaturcan
10
Cea mai mare parte din alimentele pe care le consumam o constituie glucidele. In organism, ele sint materii pentru a produce energieGlucidele sint sbstante energice, avind un rol important in activitatea organilor. Si lipidele sint alimente energetice. Surplusul de lipide in organism se depune sub forma de grasimi. Proteinele sint cele mai abundente in organism. Ele servesc la constructia si reconstructia celulelor, de aceea sint numite alimente plastice

Alte întrebări interesante