Istorie, întrebare adresată de rusroxana02792, 8 ani în urmă

Copilăria mea în comparație cu copilăria unui copil din Roma antică ! plssssssss dau 20 PUNCTE vă rog din inima am nevoie urgent​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Este evidenta deosebirea dintre copilaria ta de astazi si cea a unui copil din Roma antica.

Daca tu ai la indemana tehnologia avansata pentru a accesa informatiile, pentru a invata, pentru a scrie diverse teme care conduc catre evolutia  ta psihica  si dezvoltarea personalitatii tale, un copil din Roma antica, chiar daca provenea dintr-o familie de nobili nu s-ar fi putut compara cu tine!

Nivelul de cunoastere, de invatare , de dezvoltare emotionala, intelectuala, culturala sigur ca era restrans, in functie de dezvoltarea timpurilor respective. Copilul roman avea insa posibilitate sa beneficieze de "magisteri" pe care familia ii punea la dispozitie pentru desavarsirea studiilor sale ( bineinteles ca nu se poate compara cu nivelul tau de cunoastere pentru varsta pe care o ai), era format pentru a deveni fie politician, fie militar ( cama acestea erau domeniile cautate ), de spatii de invatare si antrenare ( dar ne referim aici la copilul din familie de nobili!), era pus sa invete si sa raspunda tuturor lectiilor predate!

Ca orice copil avea timp liber de joaca, in comparatie cu tine, copilul de azi, al carui timp este limitat ( datorita organizarii acestuia in functie de nevoile tale), era fericit ca putea fi ajutat aricand, avand alaturi nu doar parintii, ci o multime de profesori si slugi, anagajate doar pentru el, in comparatie cu tine care ai parintii cu joburi stresante venind tarziu acasa, bunicii ocupati fiee cu administrarea ta ca nepot sau la randul lor avand joburi, asa ca esti cu prietenul tau telefonul sau laptopul!

Explicație:


rusroxana02792: ms din toată inima !
Komisarul: sa-ti fie de folos!
Alte întrebări interesante