Limba română, întrebare adresată de gabirusu1, 9 ani în urmă

copilul ride si cind nu e de ris dezvoltati ideia proverbului


Utilizator anonim: ai multeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee greseli cand scrii
gabirusu1: sa ma scuzi :D
gabirusu1: eu nus din Romania :D
gabirusu1: si nu am limba rom la calc
GeorgianaAnaMaria1: Pai,daca stam sa ne gandim cand suntem mici facem multe nazbatii,aiureli si greseli,si desi ni se tragea atentia noi radeam.
GeorgianaAnaMaria1: Expresia ,,Copilul rade si cand nu este de ras"reflecta un comportament a multor copii ce fac acest fapt si cand cresc,rad candnu trebuie,desi ei stiu bine sau ar trebui sa fie constienti de faptul ca nu este de ras,nu exista nimic de ras.
GeorgianaAnaMaria1: De multe ori,copilul pare inconstient de faptele sale,asa cum eram si noi si poate mai suntem uneori.Desigur,este bine sa razi,si e frumos sa vezi un copil razand,dar nu in conditii inadecvate.
GeorgianaAnaMaria1: Mai vrei sau ajunge?
Utilizator anonim: aha

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de GeorgianaAnaMaria1
4
Daca stam sa ne gandim cand suntem mici facem multe nazbatii,aiureli si greseli,si desi ni se tragea atentia noi radeam. Expresia ,,Copilul rade si cand nu este de ras"reflecta un comportament a multor copii ce fac acest fapt si cand cresc,rad candnu trebuie,desi ei stiu bine sau ar trebui sa fie constienti de faptul ca nu este de ras,nu exista nimic de ras. De multe ori,copilul pare inconstient de faptele sale,asa cum eram si noi si poate mai suntem uneori.Desigur,este bine sa razi,si e frumos sa vezi un copil razand,dar nu in conditii inadecvate.Sa luam un caz in parte si sa il analizam:,,un copil ia ceva ce nu ii apartine siin locul sau este pedepsit altcineva,acesta rade bucurandu-se ca a scapat basma curata".In primul rand,tragem mici concluzii:Copilul ce a facut acea fapta s-a gandit?Daca s-a gandit si a stiu urmarile de ce rade?Nu sufera de un handicap?Ei bine,raspunsul la aceste intrebari sunt:Da,acesta a gandit inainte de a comite fapta ca orice om,el a ales sa o ia in schimb pe aratura.Rade deoarece nu stie cum sa isi ascunda fapta,nu se inchide in tacere ci rade.Nu,nu in toate cazurile cei ce rad cand nu e de ras sufera de handicap.Pur si simplu,se ,,mascheaza" pentru a nu li se descoperi fapta sau pentru a enerva omul si a scapa de morala,aceasta devenind si o mica tactica in cazul unora dintre copii.

GeorgianaAnaMaria1: Daca mai ai nevoie sa imi spui si mai completez
Alte întrebări interesante