Limba română, întrebare adresată de MihaelaCiurlea, 9 ani în urmă

COROANA PENTRU RSPUNS RAPID Explicati ideile ce se desprind din fiecare citat:
" Limba si legile ei dezvolta cugetarea "
" Din scrierea unui om se cunoaste gradul sau de cultura "
" Semnele scrisului sunt roadele gandirii "
" Limba este intaiul mare poem al unui popor "
" Mi-a placut sa cant frumusetile limbii si puterea vie a imaginilor "
" Sa cumpanim bine cuvintele cand scriem "

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nalriv
8
Limba, ca sistem complex de comunicare, utilizează ca unitate minimala de construire a mesajului... CUVANTUL și e capabila sa transmită informații de ordin intelectual (decriptate/decodificate la nivel de sistem nervos central/creier)... Asadar, limba dezvolta gândirea logica și, implicit cugetarea (reflexivitatea).

nalriv: Scrierea, corecta sau nu, demonstrează gradul de cultura sau... trădează INCULTURA!
nalriv: Scrisul în sine e o reflectarea a modului organizat sau... haotic de a gandi: un scris caligrafie, lizibil și ordonat demonstrează ordinea și armonia interioara, iar un scris ilizibil, dezordonat și dezorganizat la nivel formal nu poate dezvălui decât dezordine în gândire.
nalriv: Limba e întâiul poem al unui popor... Primul și... ultimul de altfel... Prin limba (prin cuvinte) un popor își afirma libertatea, statutul, unitatea de idei... Prin limba/cuvinte un popor își leagănă pruncii, își strigă Mama... își plânge disparutii... Ia-i unui popor limba ori religia și ești... pierdut!
nalriv: În arta și mai cu seama în arta scrisului (opera literara) trebuie sa existe o deplina concordanta intre imagini (reprezentările/transfigurarile artistice ale realității obiective) și cuvinte... Fara aceasta concordanta, textul literar nu ne-ar transmite nimic estetic (frumos).
nalriv: Sa gândim de doua ori cand scriem... deoarece scrisul rămâne, iar cuvântul rostit...trece... Cum spuneau latinii... VERBA VOLANT, SCRIPTA... MANENT...
Alte întrebări interesante