Limba română, întrebare adresată de petijupanu69, 8 ani în urmă

Coroana + puncte
A. Realizează o compunere, de 150-350 de cuvinte (15-35 de rânduri), în care să prezinți semnificația titlului poeziei, prin raportare la textul dat.
În compunerea ta trebuie: să ilustrezi relația dintre titlu și textul dat; să prezinţi semnificaţia imaginilor artistice şi a figurilor de stil prin care este susținută ideea din titlu ; să ilustrezi opinia cu exemple adecvate, selectate din text; să utilizezi un conţinut adecvat tipului de text şi cerinţei formulate; să respecţi limita de spaţiu indicată.

B: Redactează o compunere de 150-350 de cuvinte (15-35 de rânduri) în care să îți exprimi opinia despre utilitatea ieșirilor în natură.
În compunerea ta, trebuie: să menționezi cel puțin patru argumente (pro sau contra) prin care să îți susții opinia ; să dai exemple potrivite prin care să urmărești convingerea cititorului ; să ai un conținut adecvat cerinței ; să respecți limitele de spațiu indicate.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalinadrian23
1

Răspuns:

Este primavara. In livada este un miros inbietor. Copacii isi desfac mugurii. Pe cimp incep să infloreasca florile. Ghiocelul a scos primul capusorul. Copiii bucurosi au iesit afara. Riuletele se dezgheata. Pasarile sau intors la bastina sa. Pasarelele cinta la geamul casei mele. Copiii asculta cintecele primaverii. Soarele dezmiarda florile. Razele sunt din ce in ce mai fierbinti. Cerul este senin. Natura reinvie la viata. Bastinasii sunt bucurosi ca sa intors primavara.Se aud tractoarele pe cimp.Ogorul meu abureste. Zapada trista pleaca. Inmugurirea copacilor prevesteste soairea mindrei primaveri. Noua ne place mult anotimpul primavara!!

Alte întrebări interesante