Biologie, întrebare adresată de Denisa, 8 ani în urmă

Coronavirus in Romania, care e situatia?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de reman0106
8

Răspuns:

În România se înrăutățește situația cu pandemia de COVID-19, în data de 17.03.2020 sunt 184 de persoane diagnosticate cu COVID-19, 16 persoane vindecate și 3282 persoane în carantină.

Explicație:

În România se înrăutățește situația cu această pandemie de coronavirus, deoarece tot mai multe persoane se întorc din zonele roșii (acele zone unde sunt foarte multe cazuri diagnosticate cu COVID-19, precum Italia), iar numărul persoanelor diagnosticate pozitiv cu COVID-19 este în creștere. De luni s-a instituit stare de urgență în toată țara pentru ca guvernul să poată cumpăra aparatură medicală necesară vindecării bolnavilor și pentru a putea aloca sume mai mari opririi pandemiei.

Școlile, grădinițele, universitățile sunt închise timp de 30 de zile, pentru moment. Oamenii sunt sfătuiți să stea în casă, iar dacă au febră, tuse sau respirație îngreunată să anunțe cadrele medicale și să se autoizoleze.

Autoritățile trag semnale de alarmă pentru a conștientiza oamenii de importanța prevenirii COVID-19, singura metodă eficientă până în momentul de față. Importanța spălării pe mâini cu apă și săpun, evitarea contactului cu persoane bolnave sau locurilor aglomerate este esențială și ține prima pagină a ziarelor și a știrilor.

În România sistemul medical este foarte fragil, din acest motiv prevenția bolii este esențială. Toți trebuie să avem grijă atât de noi, cât și de societatea în care trăim.

Stați sănătoși,

echipa Brainly!

Alte întrebări interesante