cos 23pi/12 = cos(2pi-23pi/12)=cos pi/12
cos 23pi/12 * sin pi/12 = cos (pi/12) * sin pi/12 = (sin pi/6)/2=1/4
Va rog sa imi spuneti :
1) de ce trebuieste scazut la inceput 2pi din cosinus (adica cum imi dau seama cat trebuie scazut sau adunat ... si de ce)
2) ce formula a fost folosita la final. :)
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
27
cos (
) = cos (
) = cos (2pi -
) = cos (-pi/12) = pi/12
- 2pi este perioada functiei cosinus
- si ti-a dat pozitiv pentru ca ai eliminat rotatia completa
- 2pi este perioada functiei cosinus
- si ti-a dat pozitiv pentru ca ai eliminat rotatia completa
stefanciuc:
merci mult :)
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Geografie,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă
Limba română,
10 ani în urmă