Limba română, întrebare adresată de balosunita, 8 ani în urmă

Crăciunul in Israel
Tradiții,melodi,ce se mănâncă, ?.Dacă fac Crăciunul dacă nu ce se face in loc
Va mulțumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Codrut119
2

Răspuns:

Crăciunul, o sărbătoare deosebit de importantă pentru creștinii din întreaga lume, este celebrat și în Israel, unde mii de turiști și pelerini vin în preajma sărbătorilor de iarnă, fiind atrași de orașele cu o semnificație religioasă deosebită și de obiectivele impresionante.

Explicație:

CRĂCIUNUL ÎN BETLEEM, ORAȘUL NAȘTERII DOMNULUI

Betleem, orașul sfânt deopotrivă pentru creștini, evrei și musulmani, oferă nu doar oportunitatea de a vizita Biserica Nașterii Domnului, dar și pe aceea de a celebra Crăciunul alături de o comunitate internațională.

Orașul este încântător pe tot parcursul anului, însă devine cu adevărat impresionant în preajma celei mai importante sărbători creștine, atunci când este animat de lumini și culori, voie bună și speranță.

Pentru familiile creștine, Crăciunul simbolizează un moment special, astfel că orașul este ornamentat pentru a întâmpina așa cum se cuvine această sărbătoare mult așteptată.

Străzile din Betleem sunt decorate cu beteală, luminițe și brazi frumos împodobiți, figurine cu Moș Crăciun și găzduiesc numeroase târguri de Crăciun.

Festivitățile debutează la începutul lunii decembrie și durează până în ianuarie.

Întrucât orașul Betleem are o semnificație religioasă deosebit de importantă, fiind locul unde Iisus s-a născut, el este celebru pentru toate religiile creștine.

Astfel, au loc mai multe procesiuni religioase dedicate confesiunilor creștine diferite (ortodoxă, catolică, protestantă) și care trec prin aceleași situri celebre cum ar fi: Piața Manger și Câmpul Păstorilor.

Piața Manger este cunoscută pentru cafenelele și restaurantele moderne, dar și pentru magazinele de suveniruri. Biserica Nașterii Domnului este situată în estul Pieței, pe când Moscheea lui Omar se află în vestul acesteia.

Câmpul Păstorilor este situat la trei kilometri est de centrul orașului Betleem și este recunoscut de toții credincioșii creștini ca locul de unde îngerii au vestit nașterea lui Iisus.

Totodată, o atracție deosebită este reprezentată de delicatesele culinare, cum ar fi fursecurile de Crăciun, cunoscute sub numele de Maamoul – un desert oriental, preparat dintr-un aluat din griș și umplut cu o pastă din curmale (ajweh) și uneori poate include și apă de trandafiri, fistic și zahăr pudră.

Pe lângă Maamoul, în Betleem se poate degusta și Ghraybeh – biscuiți făcuți din griș, fistic și flori de portocal.

Crăciunul din Betleem atrage numeroși turiști, cei mai mulți fiind creștini din Tel Aviv, Ierusalim, Nazaret sau alte orașe învecinate, dar și musulmani și evrei și este un moment special care reunește oamenii indiferent de confesiunea religioasă.

Sper ca te-am ajutat! Scoate niste ideei si scrie :D


balosunita: Mulțumesc enorm de mult
Codrut119: Nu ai pt. ce
Alte întrebări interesante