Istorie, întrebare adresată de raluuuuu, 9 ani în urmă

Cracterizarea lui Montesqieu vă rog este urgent!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de avafldebrsiga
9
Charles Louis de Secondat sa născut în Bordeaux, Franța, în 1689 într-o familie bogată. In ciuda averii familiei sale, de Decondat a fost plasat în grija unei familii sărace în timpul copilăriei sale. Mai târziu, el a mers la colegiu și a studiat știință și istorie, devenind în cele din urmă un avocat în administrația locală. Tatal De Secondat a murit în 1713 și a fost pus sub grija unchiului său, baronul de Montesquieu. Baron a murit în 1716 și a plecat de Secondat averea, biroul său în calitate de președinte al Parlamentului Bordeaux, și titlul de baron de Montesquieu. Mai târziu, el a fost membru al Bordeaux si franceze Academiilor de Știință și a studiat legile și obiceiurile și guvernele țărilor din Europa. El a câștigat faima în 1721 cu scrisorile sale persan, care a criticat stilul de viață și libertățile celor bogați francezi, precum și biserica. Cu toate acestea, Cartea lui Montesquieu Pe spiritul legilor, publicată în 1748, a fost opera sa cea mai faimoasă. Acesta a subliniat ideile sale despre modul în care guvernul ar lucra cel mai bine.
      Montesquieu credea că toate lucrurile s-au făcut din reguli sau legi care nu sa schimbat niciodată. El a stabilit pentru a studia aceste legi științific, cu speranța că cunoașterea legilor guvernului ar reduce problemele societății și îmbunătățirea vieții umane. Potrivit lui Montesquieu, au existat trei tipuri de guvernare: monarhie (condusă de un rege sau regină), o republică (condusă de un lider ales), și un despotism (guvernat de un dictator). Montesquieu credea că un guvern care a fost ales de către popor a fost cea mai bună formă de guvernare. El a făcut, totuși, cred că succesul unei democrații - un guvern în care oamenii au puterea - depinde de menținerea echilibrului corect al puterii.
      Montesquieu a susținut că cel mai bun guvern ar fi una în care puterea a fost echilibrata intre trei grupuri de funcționari. El a crezut că Anglia - care a divizat de putere între rege (care a executat legi), Parlamentul (care a făcut legi), iar judecătorii instanțelor engleze (care au interpretat legi) - a fost un bun model de acest lucru. Montesquieu numit ideea de a împărți puterea guvernului în trei ramuri "separarea puterilor." El a crezut că cel mai important să se creeze ramuri separate ale guvernului cu puteri egale, dar diferite. În acest fel, guvernul ar evita introducerea prea multă putere cu un individ sau grup de indivizi. El a scris: "Când [legislativ dar] și [de aplicare a legii] puterile sunt unite în aceeași persoană ... nu poate exista nici o libertate." Potrivit lui Montesquieu, fiecare ramură a guvernului ar putea limita puterea celorlalte două ramuri. Prin urmare, nici o ramură a guvernului ar putea amenința libertatea oamenilor. Ideile sale cu privire la separarea puterilor a devenit baza pentru Statele Unite ale Americii Constituția.
      În ciuda credinței Montesquieu în principiile democrației, el nu a simțit că toți oamenii erau egali. Montesquieu aprobat de sclavie. De asemenea, el a crezut că femeile au fost mai slabe decât bărbații și că ei trebuiau să se supună poruncile soțului lor. Cu toate acestea, el a simțit, de asemenea, că femeile au abilitatea de a guverna. "Este împotriva rațiunii și împotriva naturii pentru femei să fie amante în casă ... dar nu pentru ca aceștia să guverneze un imperiu In primul caz, starea lor slab nu-i permite să fie preeminent,. În al doilea lor foarte slăbiciune le dă mai multă blândețe și cu moderație, care, mai degrabă decât virtuțile aspre și feroce, se poate face pentru un mediu bun. " În acest fel, Montesquieu a susținut că femeile erau prea slabe pentru a fi în control la domiciliu, dar că calm și blândețe ar fi calități utile în luarea deciziilor în guvern.
Alte întrebări interesante