Limba română, întrebare adresată de anonimu256, 8 ani în urmă

Creați o cumpunere descriptiva care sa conțină :30 de randuri, 8 personificare, 2 repetatii, 4 enumerari, 2 metafore, 2 inversiuni,1 hiperbola.

Dau fundă. ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de loredanaschneid
1

Casa copilariei mele

De fiecare data cand ma gandesc la locul in care am copilarit, imi apare in minte casa mica de la tara, cu geamuri mici si usa care de fiecare data cand o deschideam parca imi spunea ,,Bine ai venit!", chiar daca totul era doar o fantezie a mintii mele.

In acelasi timp, imi amintesc de masa inalta din sufragerie, care pe timpul copilariei era o adevarata fortareata. Nu am uitat de sutele de randuri de lacrimi pe care le-am varsat in momentul in care mi-am pierdut ursuletul de plus sau pata de cerneala zambareata de pe piciorul mesei. Am numit-o asa, deoarece semana cu o fata zambitoare.

Nu pot sa uit nici de Greko, lingura de lemn vorbitoare , de Florence, cartea de bucate care stranuta sau de Willy, aragazul suparat. Toate aceste insusiri provin de la infatisarea lor, si anume o lingura care in momentul in care o loveai de masa suna ca niste cuvinte, o carte care de fiecare data cand o deschideai arunca o tona de praf sau un aragaz cu un model asemanator al unei fete triste pe geam.

Un scaunel mic-mic si o masuta frumusica- frumusica foc ma astepta in dormitorul vesel. Luminitele vrajite transformau camera mea intr-un bal in fiecare noapte. Jucausul motanel de plus ma astepta in patul moale in fiecare zi.

Totodata, imi aduc aminte de cartile, culegerile si caietele dupa care am studiat sau de lingurile, furculitele si cutitele care le consideram niste soldatei. Imi amintesc de funditele, foarcele si nasturii pe care ii foloseam ca acesorii pentru jucariile mele.

Si acum imi aduc aminte de casa aceea si sunt sigura ca nu o voi uita niciodata.

Alte întrebări interesante