Limba română, întrebare adresată de Annonnymous, 8 ani în urmă

Creati o fabula de 15 randuri.
Va rog!!!!
I-mi trebuie maine

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amc080496p47adg
4
A fost o data, candva, de mult, un rege plin de avutie, dar inima ii era trista. Acesta nu intelegea de ce nu se simte fericit chiar daca avea tot ce isi putea dori material, pana intr-o zi in care se intanli cu domnita Annis.
Regele statu de vorba cu Annis pret de cateva ore si i se confesa despre tristetile sale. Annis, i-a spus ca va trebui sa se duca la vrajitoarea Iona din padurea Spanzuratilor sa-i dea o licoare care-l va face sa uite de tristete.
Zis si facut, acesta isi luase a doua zi cei mai buni cavaleri si porni la drum. Odata ajunsi in padure, copacii cianurati incepura sa-i atace, scuipau acid si aveau crencile ca niste fierastraie. Se luptara pana la epuizare cu acesti copaci, dar regele mai ramasese doar cu 3 cavaleri.
La mizul noptii cand ei se odihneau la gura unei pesteri, apare vrajitoarea care incerca sa-i alunge. Regelei-a adus la cunostinta de ce venise la ea si aceasta i-a spus ca trebuie sa bea mai intai sangele celui mai brav cavaler, apoi ea il va ajuta in orice problema. Zis si facut. Vrajitoare ii ofera licoarea si ii spune ca pana ajunge la palat ii vor disparea toate tristetile, dar acesta nu se simtea mai bine... Mergand spre imparatie, regele regreta cele facute si se simtea si mai trist.
Odata ajunsi la palat, regele era si mai trist decat atunci cand plecase, pana in momentul in care apare domnita Annis si i se luminara ochii, sufletul i se deschise si realiza ca dragostea ii era singurul medicament de care avea nevoie pentru a-i disparea toate problemele.
:)
Alte întrebări interesante